Adm.dir. fratrer i Investinor

Publisert: 05.07.2023

Terje Eidesmo fratrer sin stilling som administrerende direktør i Investinor av helsemessige årsaker.

—Styret beklager at Eidesmo har valgt å si opp sin stilling som administrerende direktør i Investinor. Han har bidratt til betydelig forbedring av Investinor i sin ledertid, blant annet gjennom utvikling av investeringsvirksomheten, rekruttering av nytt personell og implementering av spesialistfunksjoner. Terje etterlater seg et styrket, mer kompetent og bedre organisert selskap. På vegne av styret vil jeg takke ham for innsatsen, sier styreleder Hans Aasnæs.

Terje Eidesmo tiltrådte som administrerende direktør i mai 2019. Han kom da fra stillingen som CEO i ScaleAQ (tidligere Kverva Technology). Tidligere i karrieren har han hatt en rekke stillinger i Equinor, vært professor i petrofysikk ved NTNU og managing partner i tidligfasefondet ProVenture. Eidesmo er kanskje mest kjent for å ha grunnlagt og bygd opp det børsnoterte oljeleteselskapet EMGS.

—Jeg beklager denne beslutningen, men har i samråd med min lege og familie valgt å tre til side som administrerende direktør i Investinor. For meg personlig er dette et tungt, men forhåpentligvis riktig veivalg, sier Eidesmo.

Styret vil starte arbeidet med å finne hans erstatter umiddelbart. Viseadministrerende direktør Ann-Tove Kongsnes konstitueres inntil videre som administrerende direktør. Kongsnes har lang og bred erfaring fra Investinor, og har ledet selskapet under Eidesmos sykefravær

Avtroppende administrerende direktør Terje Eidesmo.

Viseadministrerende direktør Ann-Tove Kongsnes konstitures inntil videre som administrerende direktør.

Kontakt oss