Derfor investerer Investinor i Sondo Capital

Publisert: 03.01.2023

Investinor investerte nylig i Sondo Capital, et nystartet Oslo-fond som skal gå tidlig inn i de beste selskapene på den norske startupscenen.

Bak fondet står Kjetil Holmefjord og Henrik Hatlebrekke, to kjente profiler fra gründerfabrikken StartupLab.

Kjetil og Henrik har hjulpet entreprenører med selskapsutvikling, nettverksbygging og finansiering i en årrekke. Nå satser gründerveilederne for seg selv.

Her forklarer Rannveig Fadum og Marthe Brænden Bordal fra Investinors presåkornteam hvorfor vi satser på Sondo Capital.

 

Vi investerer i gode team med unik erfaring

Når vi vurderer tidligfasefond, er det avgjørende å ha god tro på teamet. Ikke bare skal de være profesjonelle kapitalforvaltere, men også ha evne til å få innpass hos de mest ettertraktede gründerne og selskapene.

Kjetil og Henrik har vært involvert i flere av de sentrale oppstartsselskapene som har kommet ut av StartupLab de siste årene. De har vært med på å bygge opp både investornettverk og gründernettverk, og fått mange kjente, suksessfulle gründere med på investorsiden. Vi tror de kan åpne dører og bli både gründernes og investorenes førstevalg.

Sondo-forvalterne vil fortsatt være aktive i miljøet rundt StartupLab og kontorfellesskapet Mesh, som huser mange spennende selskaper i Oslo.

Ved å pleie nettverkene sine aktivt tror vi Sondo vil være et fond som tidlig snapper opp det som rører seg i markedet.

 

Stor påvirkningsmulighet

Sondo ser etter selskaper i presåkorn- og såkornfasen. Slike selskaper har som regel få eller ingen inntekter, og lever av kapital hentet fra de tre F-ene «Friends, Family & Followers» samt «soft funding», det vil si lån og tilskudd fra det offentlige.

Ofte vil investorene som kommer inn i disse fasene være blant de første profesjonelle investorene som går inn i selskapene. Det gir Sondo stor påvirkningsmulighet.

 

Kan skape ringvirkninger

Investinor er opptatt av å bidra til å bygge økosystemet i tidligfase. Vi ser det som positivt at flere miljøer jobber aktivt med investeringer og oppfølging av selskapene. Fondsinvesteringer har vist seg å være et effektivt verktøy for oss. Ved å investere i fond sammen med private aktører kan vi strekke kapitalen vår lenger, samtidig som selskapene får oppfølging og kompetanse fra dyktige forvaltere. Derfor er mye av vår strategi i de tidligste fasene basert på å identifisere de rette fondene og forvalterne som kjenner markedet, gründerne og hva som skal til for å ta selskapene til den neste fasen.

 

God merittliste

Som investor i et nytt tidligfasefond vil det ta flere år før vi får fasit på om investeringen har vært en suksess. Men forvalterne i Sondo har en god merittliste.

Kjetil og Henrik har vært sentral i utviklingen av det norske startupmiljøet. Både norske og internasjonale ventureinvestorer kjenner dem godt. De har vist at de kan jobbe allsidig med ulike forretningsmodeller og teknologier, og at de som forretningsutviklere og investorer har et tydelig fokus på skalerbarhet og markedspotensial.

Vi gleder oss til å følge fondet og se hva Sondo kan bidra til å skape fremover.

Faksmile Sondo Capital Shifter

Flere medier har omtalt etableringen av Sondo Capital, deriblant bransjeavisen Shifter (faksimile)

Investeringsdirektør Rannveig Fadum

Kontaktpersoner

Rannveig Fadum

+47 902 07 850

Send epost

Marthe Hammerø

+47 971 91 013

Send epost

Kontakt oss