Dignio henter 85 millioner

Publisert: 21.12.2020

Det norske helseteknologiselskapet har fått med seg en gruppe av investorer når de nå skal satse internasjonalt. Hugo Maurstad og Investinor er to av de nye investorene som nå går inn på eiersiden.

Med sine software-løsninger for digital hjemmeoppfølging av pasienter har Dignio gjort seg mer relevant under pandemien, med sterkt tilfang av nye kunder og økning av salg til eksisterende kunder. I dag ligger Dignio over 80 prosent foran fjoråret på samme tid. Daglig leder og gründer, Lars Christian Dahle, sier timingen på en ny kapitalrunde ikke kunne vært bedre.

– Det er vanskelig å ikke se potensialet i dette markedet, og det er klart at det har gitt oss medvind i møte med investorer. Det var mye interesse, og for oss har det også vært viktig å finne de riktige investorene som både kan utfordre oss, men også spille oss gode. Vi er veldig fornøyde med det laget som nå kommer inn.

Blant investorene som nå går inn i selskapet er Hugo Maurstad gjennom hans private investeringsselskap, Funkybiz og Investinor. I tillegg øker nåværende medeier Fredriksborg Investor sin eierpost, mens øvrige investorer og ansatte utgjør resten. Til sammen er investeringen på 85 millioner kroner – midler som er avgjørende for den internasjonale satsingen, ifølge Dahle.

– Behovet for å flytte flere helsetjenester hjem til pasientene begrenser seg ikke til Norge, og vi ser at etterspørselen øker i flere land. Vi begynner å få fotfeste i Storbritannia, og med disse midlene vil vi kunne løfte ambisjonsnivået ytterligere.

Dignio hadde en omsetning på 24 millioner i 2019, og forventer å omsette for 45 millioner i 2020.

Maurstad blir styreleder

Den største aksjeposten går til Hugo Maurstad som går inn med 30 millioner kroner. Han er i dag partner i Altor og styreleder i blant annet XXL og Sats. Maurstad trer inn som styreleder i selskapet.

– Dignio er et utrolig spennende selskap med en teknologi som gjør det mulig å tilby bedre helsetjenester til en betydelig lavere kostnad, noe som gjør det mulig å forbedre tilbudet til alle som trenger det. Det er et enormt behov for denne teknologien både i Norge og internasjonalt. Dignio er et av de selskapene som har kommet lengst i verden på dette området, og har et produkt som er vel utprøvd med meget gode resultater. De har langt over doblet antall ansatte siden 2018 og har bygget et team jeg og de andre investorene har stor tro på. Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med dem i den neste viktige fasen av selskapets vekst og utvikling, sier Maurstad.

Investinor investerer 20 millioner kroner og forteller at Dignio passer bra inn i Investinors digitale helsestrategi.

– Stadig yngre mennesker arbeider i helsevesenet og disse er vokst opp med digitale løsninger som gjør hverdagen enklere, og ønsker derfor lignende gode digitale løsninger på jobb for å yte maks. Eldrebølgen blir ikke noe mindre, og hjemmeværende eldre ønsker trygghet, mestringsevne og en aktiv dialog med helsevesenet. Dignio dekker begge disse behovene og mer enn det, sier påtroppende styremedlem Daniel Holth Larsen fra Investinor.

Ansvarlig for helsesektoren i Investinor, Ann-Tove Kongsnes, er svært imponert av selskapet.

– Vi har fulgt Dignio lenge. Selskapet har vist svært lovende resultater i det norske markedet. Vi ser frem til å bli med dem som en partner videre og kommer til å jobbe aktivt med selskapet på deres vekstreise internasjonalt.

De nye investorene har samlet sikret seg en eierpost i selskapet på omlag 25 prosent.

Dignios nye styre

Hugo Maurstad                      (Funkybiz – Styreleder NY)

Daniel Holth Larsen              (Investinor – NY)

Morten Olav Fredriksen       (Fredriksborg Investor – NY)

Håkon Dahle                           (Gründer og CTO – sitter i styret i dag)

Jens Espeland                         (Gründer og tidligere medisinsk sjef – sitter i styret i dag)

Line Henriette Holten           (Sitter i styret i dag)

Sigvart Voss Eriksen              (Sitter i styret i dag)

 

Fra venstre: CFO, Andreas Hall; CEO, Lars Christian Dahle, Hugo Maurstad, Daniel Holth Larsen og Morten Fredriksen.

Kontakt oss