-Endelig fikk jeg billett til Venturekonferansen!

Publisert: 16.01.2024

Jen Koss fra fondet Springbank var en av hovedattraksjonene på den fullsatte Venturekonferansen på Britannia Hotel. I fjor ble konferansen nemlig utsolgt før hun rakk å sikre seg billett til landets kanskje viktigste møteplass for tidligfaseinvestorer.

– Jeg var skikkelig sur i fjor da jeg meldte meg på for sent. Dette er virkelig den viktigste møteplassen i bransjen vår, sier gründer Jen Koss i Springbank.

Foran 200 deltakere (og flere titall på venteliste) fortalte hun hvordan Springbank klarte å hente inn 422 millioner kroner i et utfordrende kapitalmarked.

Les også: Den viktigste møteplassen i bransjen

Koss etablerte fondet sammen med de kvinnelige gründerne Courtney Leimkuhler og Elana Berkowitz, som møttes på Harvard.

Springbank satser på teknologi og løsninger som skal gjøre det lettere å kombinere karriere, familie og omsorgsoppgaver.

– Det er ingen tvil om at markedet har vært tøft for alle de siste årene. Derfor er det herlig å komme på konferanser som dette. Her er det mye positiv energi, og vi får alle et ekstra puff til å komme oss ut av nedturen, sier Koss.

Ledende venturefond og investorer på talerlisten

Og nettopp det å navigere i urolige farvann uten å miste fremdrift var et av hovedtemaene på årets konferanse.

Investinors toppsjef Ann-Tove Kongsnes innledet med en strofe fra konferansens underholdningsartist, Åge Aleksandersen, da hun skulle beskrive situasjonen i bransjen det siste året: «Mange tårer, tunge stunder …»

Ledet av en kunnskapsrik og morsom konferansier, administrerende direktør i Norsk venturekapitalforening, Ellen Amalie Vold, fikk vi høre fra flere aktører som satser tungt i dagens marked: Marjut Falktsted, toppsjefen i European Investment Fund, Gunnar Sellæg i nyetablerte Core Equity, Gisle Østereng og Lise Fulland fra StartupLab, Karl Chr. Agerup, styremedlem i NATO Innovation Fund og Aage Schaanning fra KLP.

Jostein Vik fra Viking Venture og Patrick Sandahl fra Investinor diskuterte utsiktene for «exit» i dagens marked, mens Stefan Slemdal fra Carnegie orienterte om det noterte markedet.

Selv om kapitalmarkedet kan oppleves som utfordrende, påpekte Gunnar Rydning, en av de første ansatte i forløperen til dagens Verdane, at den norske venturebransjen har utviklet seg svært positivt i løpet av få år. En medvirkende årsak er suksessfulle gründere som Johan Brand, som etter suksessen med Kahoot! investerer midler gjennom investeringsselskapet We Are Human.

Konferansen ble rundet med panelsamtale etter at Hedvig Moe, tidligere PST- og Økokrim-topp, innledet om geopolitikk og nasjonal sikkerhet som nye kommersielle risikofaktorer også for ventureinvestorer.

Viktig som nettverksarena for tidligfaseinestorer 

Venturekonferansen er minst like viktig som en nettverksarena. Derfor ble også pausene utvidet for å legge til rette for enda mer uformelle møter og sosiale treff under årets konferanse.

Som statssekretær Tore O. Sandvik (Ap) sa det treffende i sitt åpningsinnlegg:

«Det gjelder samme regler her som på skolen: Friminuttene er det gøyeste faget!»

Alle foto: Henrik Fjørtoft

Jen Koss og de øvrige gründerne i fondet Springbank har hentet nesten en halv milliard kroner til investeringer i teknologi og løsninger som skal gjøre det lettere å kombinere karriere, familie og omsorgsoppgaver.

Ann-Tove Kongsnes, fung. administrerende direktør i Investinor, åpnet konferansen som hadde lange ventelister.

Marjut Falksted, toppsjefen i EIF, er en av flere innledere som satser tungt i dagens marked.

Mer tid til nettverking var en av tilbakemeldingene etter fjorårets konferanse. Forslaget ble tatt til følge.

Kontakt oss