Exit: GasSecure selges for 500 mill.

Publisert: 11.03.2015

Investinors porteføljeselskap GasSecure AS er solgt til det tyske selskapet Dräger Holding International GmbH for 500 millioner kroner.

 

GasSecure er basert på teknologi utviklet ved forskningsstiftelsen Sintef og ble startet opp av Knut Sandven og Håkon Sagberg i 2008.

GasSecures trådløse gassdetektorer gir kundene overlegent sikkerhetsnivå til en langt lavere kostnad sammenlignet med konkurrerende teknologier. Dette er blitt stadig viktigere etter hvert som lav oljepris øker energisektorens oppmerksomhet på kostnadskutt.

GasSecures produkter og teknologi er allerede solgt til store kunder og har bestått alle tester i tøffe miljø, på land og til havs, i forskjellig klima som for eksempel Alaska, Nordsjøen og Australia.

De norske venture-investorene  Viking Venture, ProVenture Seed, SINTEF og Investinor har siden 2010 vært medeiere i selskapet.

─ Naturlig skritt videre
Admininstrerende direktør Knut Sandven i GasSecure mener ny eier er et naturlig skritt å ta for å utvikle selskapet videre.

─ Å utvikle et oppstartsselskap fra konseptstadiet til vellykket internasjonal bedrift innebærer at man må gjennom flere ulike faser. Ventureinvestorene var perfekte eiere i oppstartsfasen, men nå er vi kommet dit hvor alt handler om distribusjon og skalering. Da er et førsteklasses industrielt varemerke som Dräger den beste partneren vi kunne få. Dette oppkjøpet er en enorm anerkjennelse av GasSecures innovative teknologi, våre ansatte og vår visjon om ta nye, revolusjonerende produkter ut i markedet, sier Sandven.

Super-exit nr. to
─ GasSecure er et godt eksempel på hva venture-investeringer handler om: en unik og skalerbar teknologi med et godt lederteam som sikter på å bli verdensledende innen sin nisje, sier administrerende direktør i Investinor Geir Ove Kjesbu.

Etter bare seks år med investeringsvirksomhet har Investinor nå hatt to exiter det virkelig står respekt av, påpeker han.

─ Den første var Energy Micro, som i 2013 ble solgt til Silicon Labs og verdsatt over 1 mrd. kroner. Både Energy Micro og GasSecure vil fortsette å være ledende og vokse videre innen sitt segment som en del av større industrivirksomheter, sier Kjesbu.

─ Ideell ny eier
Styreleder i GasSecure, Eivind Bergsmyr, fra Viking Venture kommenterer salget av selskapet slik:

─  Dräger er en ideell ny eier av GasSecure. De har med sitt globale distribusjonsnettverk det som skal til for å skalere de unike produktene til GasSecure ut i hele verden. Dräger forstår hvordan man skal utvikle et innovativt tidligfasebedrift som GasSecure videre, og har vært villig til å betale en strategisk premium for selskapet.

Består som eget selskap
Dräger vil etter overtakelseen la GasSecure med sine 11 ansatte bestå som eget selskap, og gründer Knut Sandven fortsetter som administrerende direktør.

─ Vi er virkelig imponert over det Knut Sandven og teamet hans har fått til så langt, og vi ønsker å integrere denne kapasiteten inn i Drägers organisasjon på en smart og effektiv måte, sier Drägers sjef for oppkjøp og fusjoner, Brigitte Dautzenberg.

Fakta om Dräger
Dräger er en internasjonalt ledende leverandør av medisinsk teknologi og sikkerhetsteknologi. Selskapet ble grunnlagt i 1889 og omsatte for 2.43 milliarder Euro i 2014. The Dräger Group har avdelinger i over 190 land og cirka 13.500 ansatte. Les mer på www.draeger.com.

Kontakt oss