Første kommersielle salg for RDS

Publisert: 18.07.2016

Investinors porteføljeselskap Robotic Drilling Systems (RDS) har solgt sin første «pipe handler-robot». Kjøper er Nabors Industries (NYSE: NBR), som har verdens største riggflåte for boring på land.

Leveransen er planlagt senere i år på en rigg utenfor Europa.

─ Det er en viktig milepæl for RDS at vi nå har signert den første kontrakten utenfor Europa. Vi opplever stor interesse for vår robotteknologi, både fra operatører og boreentreprenører, sier administrerende direktør Arild Austigard.

Robotic Drilling Systems AS (RDS) utvikler banebrytende, elektrisk drevet robot-teknologi som muliggjør ubemannede boreoperasjoner, både på land og offshore.

RDS-teknologien gir raskere boreprosesser, økt sikkerhetsnivå, samt lavere installasjons-, vedlikeholds og driftskostnader.

─ Lav oljepris har fått boreentreprenører og produsenter til å bli mer opptatt av å effektivisere boreprosessene. Målet til Nabors er å forme fremtiden for den globale boreindustrien gjennom bruk av teknologi, derfor ser frem til å integrere den nyskapende pipe handler-roboten til RDS på våre rigger, sier Nabors President Global Drilling Operations & Engineering Siggi Meissner.

Investinor har investert 57 millioner kroner i Robotic Drilling Systems, og eier 18 prosent av selskapet. Andre store eiere er Odfjell Drilling, Statoil Technology Invest og Westcon.

Kontakt oss