Fronteer har lansert sitt første fond

Publisert: 10.06.2016

Investinors fintech porteføljeselskap Fronteer Solutions har nå lansert faktorfondet Harvest som forvaltes ved hjelp av algoritmer, datakraft og kunstig intelligens.

Fondet beskrives som 1.000 analytikere på boks, men uten at menneskelig psykologi spiller inn.

— Vi startet Fronteer fordi vi mener at alle som sparer i fond fortjener bedre, enklere og billigere tjenester. Med lanseringen av faktorfondet Harvest kan vi tilby vitenskapelig fondssparing til en fornuftig pris, sier grunnlegger og administrerende direktør Atle Christiansen.

Fronteer lanserer fondet sitt under Oslo Fintech Week.

Meravkastning til lavere pris
Fronteer har en vitenskapelig tilnærming til fondsforvaltning som bygger på veldokumentert forskning og en gjennomtestet metodikk. Christiansen lover full åpenhet og ærlighet rundt kostnader og avkastning.

— De mest populære fondsforvalterne tar mellom 1 og 2 % i årlig forvaltningshonorar for sine globale fond. Harvest koster 0,59 % i året, og det er ingen gebyrer for kjøp eller salg av andeler. Det skal være ærlig, trygt og enkelt å være kunde hos oss. Har du en smarttelefon og BankID, tar det bare tre minutter å bli kunde, forteller Christiansen.

Bak Fronteer står et team med bakgrunn fra blant annet Oljefondet og gründersuksessen Point Carbon.

Utfordrer tradisjonell kapitalforvaltning
— Finansbransjen er i full omveltning. Internasjonalt er fintech et av de aller heteste vekstområdene. Markedet er overmodent for et fond som Harvest, og vi tror på visjonen, metoden og menneskene bak. Det er spennende at en norsk aktør leder an som utfordrer i dette markedet, sier investeringsdirektør Jon Øyvind Eriksen i Investinor.

Det har skjedd mye innen finansiell teknologi (fintech) de siste årene både i Norge og internasjonalt. Globale investeringer i fintech har økt med over 18 milliarder dollar på sju år, og i bransjen ansettes det flere teknologer, mens økonomene blir færre.

Fronteer Solutions hentet i mai inn 11 millioner kroner i en ny emisjon, og Investinor benytter anledningen til å vekte seg litt opp i selskapet.

 

Dette er Fronteer Solutions. Fra venstre: Vegard Egeland og Håken K. Jevne (kvantitative analytikere), Atle C. Christiansen (daglig leder), Thomas R. Larsen (finansdirektør) og Bernt C. Brun (investeringsdirektør).

nettsiden harvest.online

Kontakt oss