Fronteer henter 11 mNOK

Publisert: 30.05.2016

Investinors porteføljebedrift Fronteer Solutions henter inn 11 millioner kroner i en ny emisjon, og Investinor benytter anledningen til å vekte seg litt opp i fintech-selskapet.

Fronteer Solutions lanserer snart et nytt, globalt aksjefond som forvaltes ved hjelp av algoritmer, datakraft og kunstig intelligens. Faktorfondet Harvest skal lanseres for privatmarkedet.

— Vår visjon er å gjøre smarte spare- og investeringsløsninger tilgjengelig for alle på en enkel og trygg måte, og til en fornuftig pris. De siste tre årene har et tverrfaglig team jobbet med utvikling og testing av teknologi og metodikk. Det er en tids- og ressurskrevende prosess å utvikle verdensledende finansielle produkter. Det hadde ikke vært mulig uten gode støttespillere og investorer som tror på oss, sier grunnlegger og administrerende direktør Atle Christiansen.

Finansbransje i omveltning
Både i Norge og internasjonalt har det skjedd mye innen finansiell teknologi, også kjent som «fintech» de siste årene. Globale investeringer i fintech økte fra 930 millioner dollar i 2008 til 19 milliarder dollar i 2015.

— Finansbransjen er i full omveltning. Internasjonalt er fintech et av de aller hotteste vekstområdene. Markedet er overmodent for en aktør som Fronteer, og vi tror på visjonen, metoden og menneskene bak. Det er spennende at en norsk aktør leder an som utfordrer i dette markedet, sier investeringsdirektør Jon Øyvind Eriksen i Investinor.

Utfordrer etablerte aktører
— Fintech er noe mange snakker om, men handler i essens om å gjøre finansbransjen mer effektiv ved bruk av teknologi. Digitalisering er noe banker har jobbet med lenge, men nå har teknologien kommet dit at det også er mulig å utfordre etablerte aktører innen kapitalforvaltning. Fintech har hittil i hovedsak handlet om betalingsløsninger. Vi tror imidlertid det neste store slaget vil stå innen sparing og investering. Med lanseringen av faktorfondet Harvest tar vi kapitalforvaltningen inn i den digitale tidsalder. Forspranget ligger i metodikken, forteller Christiansen.

Faktorfondet Harvest bruker regnekraft og datamaskiner til å sette sammen aksjeporteføljer ut fra forhåndsbestemte kriterier, eller faktorer som er forankret i Nobelprisvinnende forskning. Harvest leter i et globalt univers etter billige selskaper som kan vise til en stabil utvikling over tid. Spesifikt velges aksjer basert på fem faktorer; verdi, kvalitet, størrelse, momentum og stabilitet.

Fronteer fikk nylig konsesjon fra Finanstilsynet og lanserer snart faktorfondet for private investorer.

Faksimile Finansavisen 30. mai 2016

Kontakt oss