Han skal lede Investinor videre

Publisert: 09.08.2016

Haakon H. Jensen (42) er ansatt som ny administrerende direktør i Investinor.

Jensen har siden 2014 vært finansdirektør i Orkla Home and Personal Care, og har tidligere jobbet blant annet i konsulentselskapet Bain & Company i Stockholm, London og Oslo, samt med corporate finance i Pareto.

Haakon H. Jensen har i tillegg inngående kjennskap til bransjen som Investinor er en del av: venturekapital og private equity (aktive eierfond på norsk).

Fra 2006 til 2009 var han med på å starte opp og lede private equity-firmaet True North Capital, og i 2002-2004 var han med å etablere statens fond i fond investeringsselskap Argentum.

— Haakon H. Jensen har med seg en bred og svært relevant erfaringsbase. Han kjenner bransjen godt og har jobbet med flere av de ledende aktørene og har kjent på ansvaret med å forvalte andres penger. Haakon har videre relevant operativ- og ledererfaring. Styret ser frem til å jobbe med Haakon ift å ta Investinor inn i neste fase. sier styreleder i Investinor Thomas Falck.

Haakon H. Jensen er utdannet siviløkonom/M.Sc. fra Norges handelshøyskole (NHH) og har studert finans ved Leonard N. Stern School of Business ved New York University.

Han tiltrer stillingen som administrerende direktør i Investinor i løpet av høsten.

Haakon H. Jensen. Photo by Anne-Elisabeth Næss

Kontakt oss