Industrielle rådgivere

Jan Fikkan

  • Helse

Jan Fikkan

Helse

+47 911 92 145

Jan Fikkan har seniorerfaring fra internasjonal medtech- og pharmaindustri hvor han har jobbet med ledelse, FoU, strategi, forretningsutvikling, kommersialisering, lisensiering av teknologi, samt kjøp, salg og fusjoner av bedrifter. Han har tidligere hatt ledende stillinger i blant annet GE Healthcare, Amersham Health og Nycomed i UK, USA, Japan og Norge. Siden 2014 har han arbeidet som selvstendig konsulent for mindre og mellomstore bedrifter. Fikkan skal bistå Investinor i seleksjon av nye investeringer og underveis i investeringsprosessene, samt identifisere potensielle investeringsmuligheter innen helseindustri. Han vil også være tilgjengelig som rådgiver for Investinors porteføljeselskap.

Ståle Svenning

  • Teknologi | Ekspansjon | M&A

Ståle Svenning

Teknologi | Ekspansjon | M&A

+47 95 24 42 40

Ståle har i over 10 år vært toppleder for tre nystartede høyteknologibedrifter, som alle er blitt kjøpt av større internasjonale bransjeledere. Blant annet ledet han SmartMotor, som ble kjøpt av Rolls Royce. Ståle Svenning har også vært CCO og Head of Business Development i SpareBank1, Associate Principal i McKinsey & Company, Senior Consultant i Deloitte Management Consulting og Management Trainee i Orkla AS.

Carl Hall

  • Miljøteknologi | Fornybar energi

Carl Hall

Miljøteknologi | Fornybar energi

+46 705 68 57 06

Carl Hall er industriell rådgiver for Alder Capital og MVI Equity, et small cap PE-fond som ble grunnlagt i 1992 av Volvo-sjefen Christer Zetterberg. Han er også med-gründer og styremedlem i Lakers Group. Carl har tidligere vært gründer og partner i Alder Capital; det største PE-selskapet i Norden som fokuserer på investeringer i miljøteknologi, og han har jobbet som investeringsdirektør i Applied Value i New York. Carl Hall er dessuten forfatter av boken «Miljøkapitalisterna» (Liber förlag), og han er aktivt engasjert i den svenske venturekapitalforeningen SVCA.

Knut Sandven

  • NANO | MES | Sensorer

Knut Sandven

NANO | MES | Sensorer

Knut er gründer. For tiden er han deltids CEO hos CrayoNano AS mens han jobber med en ny idé sammen med SINTEF som kanskje blir en ny oppstartsbedrift. Knut startet og ledet GasSecure AS som utvikler gassensorer basert på MEMS teknologi. Investinor var investor i GasSecure og fulgte selskapet fra oppstart til salg av selskapet. Knut har også erfaring fra Idex, som lager fingeravtrykksensorer, som forsker på SINTEFs avdeling for mikro- og nanoteknologi, og som rådgiver for diverse oppstartsselskap. Knut er styremedlem i 4Subsea som leverer strukturovervåkning og -analyser på undervannskonstruksjoner.

Jan Morten Ertsaas

  • Olje | Gass

Jan Morten Ertsaas

Olje | Gass

Jan Morten Ertsaas er adm.dir i Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Før det var han investeringsdirektør i Investinor. Han har også vært adm. Dir. i konsulentselskapet Safetec Nordics og Vice President, Offshore Oil & Gas Solutions i Safetecs amerikanske morselskap ABS Consulting. Ertsaas har lang erfaring fra internasjonal olje- og gassindustri. Han har hatt forskjellige lederstillinger innen prosjektledelse, forskning, teknologi og kunnskapsledelse i Statoil. Han har også vært plattformsjef på Statfjord og har internasjonal prosjekterfaring fra stilling som Pipeline Manager i Statoils South Pars-prosjekt i Iran. Jan Morten Ertsaas er utdannet sivilingeniør fra NTNU.

Hilde Furberg

  • Helse

Hilde Furberg

Helse

Hilde Furberg jobber som selvstendig konsulent og profesjonelt styremedlem. Furberg har bred seniorerfaring fra hennes 35 år innen salg, markedsføring, strategi og ledelse i farma/biotech. Hun har erfaring innen ulike områder av specialty care fra både små og store selskaper som Baxter og Genzyme. Hun var i perioden 2010-2018 European Head of Rare Diseases hos Sanofi Genzyme. I tillegg til å ha jobbet for Genzyme/Sanofi Genzyme har Hilde siden 2005 vært styremedlem i selskapene Probi, Pronova, Clavis, Algeta og Blueprint Genetic. Hun er også industriell rådgiver og styremedlem i BerGenBio, Sedana Medical, Calliditas, PCI Biotech og Bio-me. Hilde har en Master of Science fra Universitetet i Oslo.

Laura Oliphant

  • IKT

Laura Oliphant

IKT

Laura Oliphant er en erfaren styreleder, CEO og ventureinvestor som har mottatt Intels høyeste utmerkelse, Intel Achievement Award, for sine resultater i Intel Capital. Som ansatt i Intel Capital leverte Laura mer enn 1 milliard dollar i strategisk og finansiell verdi gjennom sine investeringer i semiconductor capital equipment, production robotics, SaaS og device companies med en finansiell avkastning i toppsjiktet blant ventureinvestorer. Hos Translarity gjennomførte hun avgjørende M&A-transaksjoner som umiddelbart ga selskapet inntekter og fullførte også en kompleks rekapitalisering av selskapet. Oliphant har erfaring med å lede globale tverrfaglige team med fokus på komplekse, strategiske leverandørrelasjoner og problemstillinger knyttet til logistikk.

Jon Øyvind Eriksen

  • IKT

Jon Øyvind Eriksen

IKT

+47 930 60 330

Jon Øyvind Eriksen er en seriegründer med over 15 års erfaring som CEO. Han har etablert en rekke norske teknologiselskaper, inkludert Internet Aksess, Kantega og Signicat. Etter dette var han investeringsdirektør i Investinor, hvor han hadde sektoransvaret for IKT-området, ledet mange av Investinors mest profilerte investeringer, og skapte meget god finansiell avkastning for Investinor. I dag er han adm.dir. i venturefondet Aidiom AS, som spesialiserer seg på deep tech, big data/AI og enterprise software.
Jon Øyvind hjelper og coacher ledelsen til å utvikle bærekraftige vekststrategier, forhandle om strategiske avtaler og innhente finansiering på gunstige vilkår. Han har også hjulpet gründere og ledere med å navigere gjennom oppkjøp, bedriftssalg og børsnoteringer. Jon Øyvind er sivilingeniør fra NTNU, og har en MBA with Distinction fra London Business School.

Kontakt oss