Investering i BylineMe

Publisert: 18.03.2016

Investinor har investert 1 million kroner i oppstartsbedriften BylineMe i Oslo. Selskapet tilbyr en brukerdrevet global markedsplass for journalistikk og innholdsproduksjon.

─ Mediebransjen er i sterk endring. Medieselskap reduserer sin egenproduksjon og øker innholdskjøp fra andre kilder. Markedet for frilansere er derfor voksende og innholdsproduksjonen blir mer globalisert. Dette utfordrer tradisjonelle forretningsmodeller for produksjon og distribusjon av innhold som tekst, bilder og video. BylineMe er godt posisjonert for å kapitalisere på denne trenden, sier investeringsdirektør i Investinor Jon Øyvind Eriksen.

Samspillet mellom medieselskaper og innholdsprodusenter har hittil vært basert på ineffektive og manuelle salgsprosesser, dårlig utnyttelse av innhold på tvers av utgivere og land, utfordringer med opphavsrettigheter, språkbarrierer, samt mangel på moderne syndikeringstjenester.

BylineMe tilbyr en brukerdrevet global markedsplass for journalistikk og innholdsproduksjon, hvor journalister og innholdsprodusenter kan bygge sin egen merkevare, gjenbruke sin produksjon på tvers av språk og landegrenser og sikre opphavsrettigheter.

Aviser, magasiner og selskaper får tilgang til relevant innhold, og vil reduserer kostnadene for innholdsproduksjon betraktelig. BylineMe administrerer copyright, betaling og språk.

Gründernes ambisjon er å bygge verdens største brukerdrevne plattform og markedsplass for journalistikk, et «Airbnb for journalister».

Selskapet ble startet januar 2015 av Jo Hansæl og er lokalisert hos Startuplab i Forskningsparken i Oslo. Med på laget har han fått de tidligere Dagblad-journalistene Peter Raaum og Jon-Terje Hellgren Hansen.

Jo Hansæl har tidligere vært med på å bygge opp Pingbull, et digitalt byrå som vokste raskt fra 4 til 50 ansatte med kontorer i Ukraina, Sverige og Norge. Selskapet ble kjøpt av Aller media/redink i 2014.

Les mer om BylineMe på Medier24.com.

Kontakt oss