Investinor del av BI-programmet 100ScaleUPS

Publisert: 18.09.2019

I forbindelse med BI-programmet 100ScaleUPS ble det i dag avholdt et arrangement i Oslo med fremtidens globale hydrogen-verdikjede som tema. Investinor er en av samarbeidspartnerne til scale up-programmet og var representert ved styreleder Thomas Falck. Programmet ble etablert i 2018 for å hjelpe norske teknologiselskaper med å realisere et internasjonalt vekstpotensial. I tillegg til verdensledende universiteter som MIT, Stanford og Berkeley bidrar flere investormiljøer med sin kompetanse på finansiering og skalering av norske vekstselskaper. Programmet har også avtale med kinesiske Tsinghua Universitet om erfaringsutveksling mellom norske og kinesiske vekstselskaper. Det ledes av BI professor Per Ingvar Olsen.

Zhu Dequan, co-founder og Associate Dean ved Beijing Tsinghua Industrial R&D Institute (BTIRDI), var invitert til dagens arrangement for å holde et foredrag om den kinesiske hydrogensektoren og muligheter for samarbeid mellom Norge og Kina. BTIRDI fungerer som inkubator for en rekke av Kinas hurtigst voksende selskaper, deriblant flere såkalte unicorns. Hovedbudskapet til Dequan var at Kina, som allerede produserer hhv. 70% og 50% av all solenergi og vindkraft i verden, nå går for hydrogen som energibærer. BTIRDI er i dialog med flere norske selskaper som nå inviteres inn for å hjelpe til med dette strategiske løftet.

– Investinor er glad for å kunne bidra til 100ScaleUPS-programmet som er i tråd med vår målsetning om å gjøre norske selskaper verdensledende. Det kinesiske markedet blir stadig viktigere for norske selskaper, og vi ønsker erfaringsutveksling med BTIRDI og kinesiske vekstselskaper velkommen, sier Thomas Falck, styreleder i Investinor.

Kontakt oss