Investinor deltar i internasjonalt investorkonsortium i CardioMech

Publisert: 06.08.2020

CardioMech AS, et norsk medisinskteknisk selskap, har gjennomført emisjon på 18,5 millioner dollar hvor Investinor sammen med Hadean Ventures og en strategisk global investor har tatt en større andel av emisjonen.

CardioMech AS, et norsk medisinskteknisk selskap, har gjennomført emisjon på 18,5 millioner dollar hvor Investinor sammen med Hadean Ventures og en strategisk global investor har tatt en større andel av emisjonen. Finansieringsrunden er den største innen medisinsk teknologi i Norden så langt i år. De tilførte midlene skal finansiere selskapets første pasientstudier.

CardioMech utvikler en innovativ teknologi for reparasjon av hjerteklaffene ved hjelp av en kunstig forankring som plasseres i hjertet gjennom et kateter. Metoden er et adskillig mer skånsomt alternativ til åpen hjertekirurgi.

– Investinor ser kombinasjonen av CardioMechs unike teknologi, imponerende team og riktige partnere i et spennende marked som en god investeringsmulighet.  Vi er også svært fornøyde med det solide investorkonsortiet, sier Ann-Tove Kongsnes, Investeringsdirektør og leder for helseteamet i Investinor.

Investinor har fulgt den norske helsesektoren i en årrekke og gradvis bygget opp solid kompetanse på feltet. Helseteamet fattet tidlig interesse for CardioMechs teknologi og har i lengre tid hatt dialog med selskapets CEO Rick Nehm om en mulig investering. Med investeringen i CardioMech utgjør Investinors helseportefølje nå 16 selskaper fordelt på biotech, medisinsk teknologi og digital helse. Porteføljen har så langt hatt en god verdiutvikling, og Kongsnes ser mange muligheter i sektoren.

– Vi opplever en fin økning av robuste investeringscase innenfor helse, og CardioMech er et flott eksempel på dette. Det er en viktig oppgave for Investinor å bidra til at privat norsk og internasjonal kapital investerer i felles globale løsninger. Det er derfor svært gledelig når et norsk helseselskap tiltrekker seg internasjonal kapital allerede i utviklingsfasen slik CardioMech har gjort her, sier Kongsnes.

 

Ann-Tove Kongsnes

Kontakt oss