Investinor inn i den norske AI-startupen Memory

Publisert: 17.10.2018

Memory, et norsk gründerselskap innen kunstig intelligens, henter 5 millioner dollar i en investeringsrunde ledet av Investinor og det engelske venturekapitalfondet Concentric. Eksisterende investor SNÖ Ventures deltar også i emisjonen.

Investeringen skal brukes til å videreutvikle AI-funksjonaliteten i Memorys første produkt Timely, og doble selskapets størrelse, ved å ansette mer enn 30 nye medarbeidere over de kommende månedene. Dette er første gang Concentric investerer i det norske markedet.

– Vi er veldig imponerte over teamet i Memory, og det de har fått til så langt. Memory har allerede utviklet et ledende produkt og oppnådd en betydelig kundevekst. Vi mener at selskapet har en sterk posisjon for videre vekst globalt, og med kontinuerlig fokus på innovativ datainnsamling ser vi et stort potensial for at Memory kan gå inn i helt nye markeder. Vi håper derfor at vi gjennom å bidra med de rette folkene og kapital kan hjelpe Memory med å bli en globalt ledende aktør, sier Ronny Vikdal, investeringsdirektør i Investinor.

Memory ble startet av den norske gründeren Mathias Mikkelsen og arbeider for en fremtid bygget på kunstig intelligens, og skape verktøy som kan gjøre det enklere å kontrollere tidsbruken på den moderne arbeidsplassen. Timely har allerede en kundebase på mer enn 4 000 betalende selskaper i over 160 land.

Fra høyre: Magne Uppman, Haakon H. Jensen, Mathias Mikkelsen, Kjartan Rist, Ronny Vikdal og Teodor Bjerrang

Kontakt oss