Investinor investerer i fintech-selskapet ZTL

Publisert: 14.07.2020

(Oslo, 14.07.20) ZTL Payment Solution AS får med seg Investinor, tidligere Arctic-topp Grunde Eriksen i Altitude Capital, Ronja Capital, A Hvide Holding og rekke andre investorer på å utfordre bankenes betalingstjenester for små og mellomstore bedrifter.

 – Investinor har lett lenge etter det riktige caset innenfor fintech, men ikke funnet det før nå. ZTL Payment Solution er et utrolig spennende selskap, som utfordrer bankenes kjerneprodukter og treffer bankene der marginene og avgiftene mot kundene har vært uforholdsmessig høye, sier Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor

ZTL er en fintech start-up etablert av Andreas Bjerke og Stein Gulbrandsen i 2018. Begge har lang fartstid fra bankindustrien i Norge og internasjonalt, blant annet fra Citibank, Swedbank, JPMorgan, DNB og SEB Markets.

– Vi kjenner bankenes betalingstjenester fra innsiden, og har lenge hatt lyst til å utfordre bankenes dominans på bedriftsbetalinger. Vi vil tilby mer kostnadseffektive og sømløse betalingstjenester. Til å hjelpe oss har vi fått med erfarne og kompetente kolleger med tung ekspertise fra regnskapssystemsiden og teknologiutvikling. Med den siste emisjonen har vi også fått inn svært kompetent kapital til å ta det neste steget, sier Andreas Bjerke, gründer og CEO i ZTL Payment Solution.

Totalt hentet ZTL 27 millioner kroner fra blant andre Investinor, A Hvide Holding, Ronja Capital og tidligere Arctic-topp Grunde Eriksen i denne emisjonsrunden. Per Etholm, med nærmere 30 års erfaring fra Citibank, ble hentet inn som styreleder i januar.

PSD2 gjør det mulig

ZTL Payment Solution fikk konsesjon som et betalingsforetak fra Finanstilsynet i april. I tillegg har selskapet PSD2-lisenser for betalingsinitiering og kontoinformasjon.

– Bankene har tatt seg altfor godt betalt i transaksjoner for små og mellomstore bedrifter. PSD2 gjør det nå mulig å utfordre dette markedet. Vi vil gjøre det enklere, raskere og billigere enn banken. Vi ønsker å utfordre forretningsmodellene og transaksjonsinfrastrukturen i europeisk bankvirksomhet, og er spesielt opptatt av at små og mellomstore bedrifter skal få bedre betalingstjenester, sier Andreas Bjerke.

Betalingstjenesten vil være tilgjengelig direkte i regnskapssystemer og fungerer uten at brukeren må bytte bank. Onboardingen er heldigital og gir bedriften umiddelbar tilgang til tjenesten. Nå er fokuset å teste betalingstjenesten og pilotere løsningen i utvalgte regnskapssystemer de neste månedene.

– ZTL har alle forutsetninger for å bli B2B-utgaven av Klarna. Selskapet skalerer raskt og har et svært kompetent team. Selskapet har et godt verdiforslag, og et stort marked som er modent for effektivisering, sier Egil Garberg, Senior Associate i Investinor.

Kontakt oss