Investinor investerer i Play Magnus

Publisert: 06.03.2020

Teknologiselskapet Play Magnus gjennomfører en emisjon på 126 millioner kroner. Norske venturefondet Investinor går inn på eiersiden.

Gjennom kapitalinnhentingen, hvor også eksisterende investorer som MP Pensjon PK og Myrlid AS deltar, tar Investinor en eierandeler på rundt 7 prosent i selskapet.

– At vi får med oss så store og spennende investorer som Investinor bekrefter at grepene vi tok i fjor med å fusjonere Play Magnus og chess24, samt kjøpe Chessable, var strategisk riktige. Nå har vi muskler til å virkelig ta ut de kommersielle mulighetene som ligger i dette enorme markedet, sier Anders Brandt, styreleder i Play Magnus.

Play Magnus jobber for å skape verdens viktigste digitale samlingssted for å spille, lære og se sjakk. Selskapet startet i Norge, men gikk raskt inn i det globale sjakkmarkedet, og har i dag brukere i alle verdens land så nær som Nord-Korea og Sør-Sudan. Play Magnus har over 50 fulltids medarbeidere og kontorer i Oslo, Hamburg, Riga, København og Barcelona.

– Investinor har kapital og kompetanse til å hjelpe norske selskaper ut i verden og ser etter selskaper som kan bli verdensledende på sitt område. Vi mener at Play Magnus har en unik posisjon og et klart potensial for å ta store deler av det digitale markedet for sjakk globalt, sier investeringsdirektør Patrick Sandal i Investinor.

Play Magnus vil bruke den nye kapitalen til å forbedre eksisterende tjenester og gå inn i nye områder av sjakkbransjen.

– Jeg er veldig stolt over hvor flott Play Magnus har utviklet seg, spesielt de seneste årene. At profesjonelle investorer nå satser stort på sjakk vil bidra til å løfte hele sjakk-sporten. For meg er det også viktig at profesjonalisering av sjakk kan gi bedre økonomiske vilkår for talenter som vil satse på sjakk fremover, sier sjakkverdensmester og medeier Magnus Carlsen.

Etter emisjonen eier Carlsen cirka 16 prosent av aksjene i Play Magnus gjennom selskapet MagnusChess AS.

Kontakt oss