Investinor investerer i Shoreline

Publisert: 18.10.2017

Sammen med det internasjonale venturefondet Blue Bear Capital Partners og norske Alliance Venture Spring går Investinor inn i selskapet Shoreline AS. Shoreline lager softwareløsninger for vindparker til havs.

– Shoreline er et meget spennende selskap med en unik teknologi og et sterkt team. Investinors mandat tilsier at vi alltid går sammen med andre investorer og dermed opptrer som en brobygger for privat kapital som ønsker å investere i venturemarkedet. Vi ser frem til å jobbe sammen med Blue Bear Capital Partners og Alliance Venture og vi tror de nye aksjonærene vil være viktige bidragsytere for å videreutvikle selskapet, sier Jan Morten Ertsaas, investeringsdirektør i Investinor.

Løsningene til Shoreline er basert på egenutviklede simulerings- og optimaliseringsalgoritmer som er med på å effektivisere og forenkle arbeidet for operatører, prosjektutviklere, vindturbin- og utstyrsleverandører og serviceleverandører til vindmøller til havs.

– Etter knappe to års oppstart og med flere store internasjonale aktører som kunder var det naturlig å endre strategi for å øke tempoet i utviklingen, sier Ole-Erik Vestøl Endrerud, daglig leder i Shoreline AS.

Løsningene til Shoreline benyttes allerede av over 30 brukere hos en rekke aktører i Europa. Med de nye eierne har Shoreline etablert en finansiell og strategisk plattform for videre utvikling av produktplatform og marked.

Faksibile fra DN 17. oktober 2017

Kontakt oss