Investinor investerer i Xeneta

Publisert: 13.03.2019

Investinor investerer i det norske teknologiselskapet Xeneta. De eksisterende aksjonærene Smedvig Capital, Creandum, Alliance Ventures and Alden er også med i emisjonen på totalt 70 millioner kroner.

Klikk her for artikkel om investeringen i Finansavisen 13. mars

 

– På kort tid har Xeneta-teamet vist at teknologien og forretningsmodellen de har utviklet kan utgjøre en stor forskjell i shipping- og logistikkindustrien. Selskapet har allerede landet en rekke ledende Fortune 500-selskaper globalt. Investinor skal investere i norske selskaper som har potensial til å bli verdensledende i sin nisje. Xeneta er godt posisjonert til å fortsette sine globale vekstplaner, og nå målet om å sette en internasjonal standard for alle sjø- og flyfrakttransaksjoner, sier investeringsdirektør i Investinor, Patrick Sandahl.

Ved å få verdens største fraktkunder, speditører og rederier til å dele sine data med Xeneta, har selskapet kunne lage en internasjonal prissammenligningstjeneste som inkluderer over 85 millioner kontrakter. Xenta er også i ferd med å bygge markedets ledende prissammenligningstjeneste for flyfrakt, og har allerede hentet inn mer enn 450 000 kontrakter siden oppstart for noen måneder siden. Siden oppstarten i 2012 har Xeneta levert produkter til bedrifter i 24 land. Selskapets hovedkontor er i Oslo.

–Med 75 ansatte fra 27 nasjonaliteter hvor 36% er kvinner, har Xeneta et forbilledlig fokus på mangfold. Dette verdsettes høyt av Investinor, sier Sandahl.

Investinor går inn med omtrent 35 millioner kroner i emisjonen. De eksisterende aksjonærene, Smedvig Capital, Creandum, Alliance Ventures and Alden matcher dette, slik at det totale emisjonsbeløpet blir på 70 millioner kroner.

– Den seneste investeringen gir oss ekstra styrke i det videre arbeidet med å bygge vår sjø- og flyfraktdatabase til å bli verdens største plattform for fraktrater. Vi har allerede endret måten markedet for sjø- og luftfrakt fungerer på, og er veldige glade for at vi nå har fått med oss Investinor på laget. Investinor er en nøkkelaktør på innen norsk venturebransje som kan hjelpe oss med å bli en enda større internasjonal suksess, styrt fra Norge, sier Patrik Berglund, administrerende direktør i Xeneta.

– Som en tidlig investor i Xeneta har det vært et privilegium å følge selskapet til å bli en foretrukken merkevare i shippingbransjen. Xeneta har funnet sin nisje og vi tror selskapet vil fortsette å levere sterke resultater ved å følge denne strategien. Vi er glade for å ha Investinor ombord i denne emisjonsrunden, og sammen med Smedvig, Alliance Ventures og Alden, ser vi frem til å støtte Xeneta på neste steg i reisen, sier Fredrik Cassel, General Partner i Creandum.

Kontaktpersoner:

Patrick Sandahl, investeringsdirektør, Investinor, mob: 916 88 198

Katherine Barrios, CMO, Xeneta AS, mob:  951 46 414

Om Investinor

Investinor er et statlig investeringsselskap som bidrar til økt verdiskaping gjennom å tilby risikovillig kapital til internasjonalt orienterte konkurransedyktige bedrifter. Investinor tar alltid en minoritetsposisjon i sine investeringer (mindre enn 50 prosent) og investerer alltid sammen med private investorer. Investinor forvalter 4,2 milliarder kroner og har i dag 59 selskaper i sin investeringsportefølje.

Xeneta er den ledende teknologiplattformen for prissammenligninger og markedsinformasjon i shipping- og logistikkindustrien. Selskapets prissammenligningstjeneste  inkluderer over 85 millioner kontrakter. Xenta er også i ferd med å bygge markedets ledende prissammenligningstjeneste for flyfrakt, og har allerede hentet inn mer enn 450 000 kontrakter siden oppstart for noen måneder siden. Siden oppstarten i 2012 har Xeneta levert produkter til bedrifter i 24 land. Selskapets hovedkontor er i Oslo. For mer informasjon vennligst besøk www.xeneta.com

Kontakt oss