Investinor med Intel på laget i ny Swarm64-investering

Publisert: 05.01.2018

(Oslo, Berlin, Santa Clara, 5. januar 2018) Swarm64 henter 12,5 millioner USD i ny vekstkapital i finansieringsrunde ledet av Investinor og Intel Capital.

– Investinor skal være en døråpner for utenlandsk kapital til norske vekstbedrifter. Derfor er det svært spennende at vi nå får it-giganten Intel med på laget i videreutviklingen av Swarm64, sier administrerende direktør Haakon H. Jensen i Investinor.

Investinor og Intels eget venturefond Intel Capital går inn med mest kapital når Swarm64 henter 12,5 millioner dollar i den nylig avsluttede serie-B-runden. Som lead investor har Investinor gått inn med 4 millioner dollar, og er etter dette største eier i Swarm64, med en eierandel på 19 prosent.

– At vi har lyktes med å få med Intel i serie B-runden viser hvilket potensial Swarm64 har. Swarm64 adresserer en markedsmulighet verdt milliarder av dollar. Det globale «in-memory computing»-markedet er beregnet til å være verdt 31 milliarder dollar i 2018 ifølge markedsanalytikere, sier investeringsdirektør Jon Øyvind Eriksen i Investinor.

Finansieringen vil bli brukt til å styrke Swarm64s posisjon som en global leder innen FPGA-baserte akseleratorer for relasjonsdatabaser.

– Dette er en viktig investering for Intel Capital. Med Swarm64 kan Intels kunder få raskere innsikt i en verden hvor stadig mer utstyr kobles til nettet, og hvor datastrømmene blir større og raskere, sier John Sakamoto, Vice president of the Programmable Solutions Group hos Intel og General manager for Data Center and Communications Division.

Investinor gikk inn i selskapet i 2015, og ledet Serie A-runden sammen med Alliance Venture og det ledende tyske venturefondet Target Partners. Alliance Venture og Target Partners deltar også i serie B-runden.

Les mer på DN

Om Swarm64 AS:

Swarm64 AS er et internasjonalt IT-selskap med kontorer i Oslo og Berlin. Selskapet utvikler løsninger som kombinerer maskinvare og programvare for å skalere databaser i størrelse og hastighet utover dagens begrensninger. Swarm64 Scalable Daten Accelerator (SDA) og databaseutvidelser bygger på styrkene til open source-databaser og forbedrer dem gjennom en parallell prosessorarkitektur. Mer info: http://swarm64.com

Kontakt oss