Investinor selger seg ned i Xeneta

Publisert: 13.09.2022

Etter en sterk vekstreise i Xeneta gir Investinor stafettpinnen til Apax Digital, som går tungt inn i fraktanalyseselskapet.

– Siden vi investerte i Xeneta har vi opplevd en fantastisk utvikling. Nå er det behov for en ny sterk investor som kan lede an på neste etappe av denne globale vekstreisen. Med Apax Digital får Xeneta en førsteklasses internasjonal ventureinvestor på eiersiden. Vi takker for de sterke resultatene som er oppnådd, og ønsker lykke til på neste etappe, sier investeringsdirektør Patrick Sandahl.

Investinor gikk inn i Xeneta i 2019. Selskapet, som utvikler en plattform som følger globale shippingpriser i sanntid, har vokst kraftig de siste årene. I dag står verdensledende selskaper som Volvo, Electrolux, Unilever, Nestle, og John Deere på kundelisten. Plattformen inneholder over 300 millioner rater fra vel 160.000 globale fraktruter. Xeneta har hovedkontor i Oslo med kontorer i USA, Tyskland og Danmark.

– Investinor skal investere i norske selskaper som har potensial til å bli verdensledende i sin nisje. Xeneta er godt posisjonert til å fortsette sine globale vekstplaner, og nå målet om å sette en internasjonal standard for alle sjø- og flyfrakttransaksjoner. Vi er svært fornøyd med resultatene som Patrik Berglund og resten av Xeneta-teamet har oppnådd, sier Sandahl.

Xeneta henter 80 millioner dollar, cirka 790 millioner kroner, fra de amerikanske fondene Apax Digital og Lugard Road Capital. Investinor selger sine aksjer i Xeneta til Apax Digital, og vil etter transaksjonen eie 1,43 prosent av aksjene på utvannet basis. Samtidig vil Patrick Sandahl tre ut av Xenetas styre.

– Investinor har spilt en viktig rolle med tanke på å tiltrekke internasjonal kapital og muskler til å finansiere Xenetas internasjonale ekspansjon. Vi tar nå fatt på en ny etappe, og er svært takknemlig for Investinors bidrag, sier administrerende direktør Patrik Berglund i Xeneta.

Xeneta utvikler en plattform som følger globale shippingpriser i sanntid. Verdensledende selskaper som Volvo, Electrolux, Unilever, Nestle, og John Deere står på kundelisten. Foto: Unsplash

– Investinor skal investere i norske selskaper som har potensial til å bli verdensledende i sin nisje. Xeneta er godt posisjonert til å fortsette sine globale vekstplaner, og nå målet om å sette en internasjonal standard for alle sjø- og flyfrakttransaksjoner, sier investeringsdirektør Patrick Sandahl, som er ansvarlig for investeringen i Xeneta.

Kontakt oss