Investinor-selskap blant Europas vekstraketter

Publisert: 23.03.2022

Play Magnus Group er Europas hurtigst voksende spill-selskap og et av de raskest voksende selskapene totalt sett, ifølge prestisjekåring.

Bak kartleggingen står avisen Financial Times og analysebyrået Statista. Dette er sjette gang de kårer Europas 1000 hurtigst voksende selskaper.

Play Magnus Group hadde en årsvekst (CAGR) på hele 213 prosent fra 2017 til 2020. Det rekker til førsteplass i gaming-kategorien og 27. plass sammenlagt på FT-kåringen.

—Dette er fantastisk sterke tall for en oppstartsbedrift. Konsernsjef Andreas Thome har lyktes med å skape et sterkt team som leverer supervekst med meget god støtte fra Magnus, sier investeringsdirektør Patrick Sandahl.

Sandahl sitter i styret til Play Magnus og er ansvarlig for investeringen fra Investinors side.

Sjakkinteressen eksploderer

Investinor gikk inn Play Magnus i 2020. Siden den gang har selskapet gått på Euronext Growth, fått Mastercard og PUMA som sponsorer og etablert den populære sjakkturneringen Meltwater Champions Chess Tour.

Samtidig har interessen for sjakk og Magnus Carlsen eksplodert. Da 31-åringen fra Lommedalen spilte VM-finale mot Jan Nepomnjasjtsjij i fjor høst, satte han ny seerrekord for sjakkstreaming.

—Play Magnus har levert til punkt og prikke på den strategiske planen som ble lagt da vi gikk inn i selskapet – pluss mye mer, sier Sandahl.

Norske selskaper i europtoppen

Av de 1000 selskapene på FT-listen kommer 11 fra Norge.

Sterkest vekst blant de norske hadde strømselskapet Tibber på 21. plass. Andre kjente norske navn på listen er reMarkable (266. plass), Nordic Unmanned (315. plass) og Signicat (659. plass).

Årets sammenlagtvinner ble Swappie, den finske handelsplassen for brukte smarttelefoner.

Play Magnus satser i USA

Samtidig som Play Magnus kåres til Europas vekstrakett, tas aksjen opp til handel på den amerikanske markedsplassen OTCQX® Best Market.

Sjakk er svært populært i USA, og noteringen vil gjøre det lettere for amerikanske investorer å handle i Play Magnus-aksjen.

—Investinor har som ambisjon å gjøre norske selskaper verdensledende. Det er et hårete mål. Men kåringen viser at norske oppstartsbedrifter hevder seg svært godt i knallhard internasjonal konkurranse. Og som trønder er det jo ekstra gledelig å se flere trondhjemsnavn på listen, sier investeringsdirektør Erik Wold, som også jobber på Play Magnus-teamet.

Med en gjennomsnittlig årsvekst (CAGR) på hele 213 prosent i perioden 2017 til 2020, stikker Magnus Carlsen-selskapet av med førsteplass i gaming-kategorien og 27. plassen sammenlagt på FT-kåringen.

—Dette er fantastisk sterke tall for en oppstartsbedrift, sier investeringsdirektør Patrick Sandahl som er ansvarlig for investeringen fra Investinors side.

Fakta: Play Magnus Group

Play Magnus Group tilbyr et globalt økosystem av digitale løsninger til millioner av sjakkspillere og studenter over hele verden. Gruppen tilbyr elektronisk opplæring og underholdningstjenester via sine markedsledende merkevarer chess24, Chessable, CoChess, Play Magnus App Suite og The Champions Chess Tour. Play Magnus Groups visjon er å utvikle sjakk for å gjøre verden smartere, ved å oppmuntre flere mennesker å spille, se på, studere og tjene penger på sjakken.

Kontakt oss