Investinor-selskap kåret til Årets nyskaper

Publisert: 09.09.2022

Porteføljebedriften sensiBel er kåret til Årets nyskaper av Dagens Næringsliv. Gratulerer!

Selskapet klatret helt til topps i kategorien for oppstartsselskap i den prestisjetunge kåringen (lenke).

Juryen mener selskapet er et av de mest spennende tek-selskapene å følge med på fremover, og trekker frem kvaliteten og kompleksiteten i sensiBels produkt som årsaken til at selskapet stakk av med seieren.

– Det er et veldig avansert produkt med sensor og integrert mikrobrikke. Sensibel fortjener prisen ut fra at det de har laget rent teknisk sett er ekstremt vanskelig. De har bevist at teknologien fungerer og skal nå ut i markedet, sier jurymedlem og seriegründer Geir Førre til avisen.

Leser av lyd med laser

SensiBel utvikler superfølsomme og bitte små mikrofoner som kan brukes i alt fra støyreduserende hodetelefoner via smarthøyttalere til mobiltelefoner.

Hemmeligheten ligger i en ny måte å lese av lyden på, hvor selskapet har utviklet et patent hvor lysstråler brukes for å lese av lyden.

I tradisjonelle mikrofoner benyttes en trykkfølsom membran for å fange opp lydbølgene. Metoden har vært omtrent uforandret de siste 100 årene.

Sensibel bruker i stedet en optisk mikrofon som sender ut lys som reflekteres og detekteres.  Mikrofonen er kun et par millimeter stor, men spesiallaget for å fange opp den minste lyd i støyutsatte omgivelser. Lydkvaliteten skal være overlegen tradisjonelle mikrofoner.

Imponert av teknikk og team

– Teknologien selskapet har utviklet er veldig god, og den er virkelig nyskapende, sier Investment Manager Egil Garberg som er ansvarlig for investeringen i Investinor.

–  Det er ingen tvil om at det er veldig dyktige folk som jobber frem disse løsningene, og det er veldig gøy at de får anerkjennelse for det de har skapt, legger han til.

Gir motivasjon til videre vekst

sensiBels administrerende direktør Sverre Dale Moen er veldig godt fornøyd med å motta den gjeve utmerkelsen og skriver i en melding:

“Vi er ydmyke og beæret over å motta prisen for årets oppstartsbedrift. Det er et godt vitnesbyrd om et team i verdensklasse som jobber utrettelig for å bringe denne komplekse teknologien til markedet. Vi har et differensiert produkt, veldig stort marked og gode tilbakemeldinger fra kunder. Teamet er svært spent på mulighetene vi har foran oss.”

Investinor gratulerer og ser frem til den videre ferden!

 

 

Faksimile Dagens Næringsliv

Egil Garberg er ansvarlig for sensiBel-investeringen i Investinor.

sensiBel

Utvikler mikromikrofon for blant annet bruk i talestyring, 3D lyd, lydovervåkning og støykansellering Innhentet kapital: 196 mill. kr. Gründere: Matthieu Lacolle, Jakob Vennrød, Stig Torud og Sverre Dale Moen. Hovedkontor: Oslo. Ansatte: 17

Kontakt oss