Investinor-selskapet Calliditas børsnotert i Stockholm

Publisert: 29.06.2018

Legemiddelselskapet Calliditas, hvor Investinor har vært aksjonær siden 2013, ble fredag notert på Nasdaq i Stockholm.

Se film 

–  Calliditas har hatt en fantastisk utvikling de seneste årene. Investinor har vært en aktivt eier og sterk bidragsyter gjennom selskapets fase fra utvikling til kommersialisering, sier Ann-Tove Kongsnes, investeringsdirektør i Investinor.

Calliditas Therapeutics AB utvikler medisiner av høy kvalitet for pasientgrupper med udekket behov innenfor nisjeindikasjoner. Selskapet fokuserer nå på utvikling og kommersialisering av medisinkandidaten Nefecon, og sine klinisk studier i fase 3.

Investinor gikk først inn i selskapet i 2013, og hadde før børsnoteringen en eierandel på 25,4 prosent.  Investinor har synliggjort rundt en dobling av sine verdier på den emisjonskursen som børsnoteringen gjøres på.  Det ble gjennomført en emisjon i forbindelse med børsnoteringen, og alle de største eierne, inkludert Investinor, deltok i emisjonsrunden.

–  Calliditas har vist meget gode kliniske resultater og har hatt en svært god utvikling de seneste årene. CEO Renee Lucander og teamet i Calliditas imponerer meg og gjør en formidabel jobb for å bringe viktige nisje produkter til markedet. Investinor har sammen med våre partnere i det svenske investeringsselskapet Industrifonden vært en aktiv eier og sterk bidragsyter gjennom selskapets utvikling og vi er svært fornøyd med at selskapet nå starter sine klinisk studier i fase 3, sier Kongsnes.

Fra venstre: Nina Rawal, Industrifonden, Renee Lucander, Calliditas Therapeutics og Ann-Tove Kongsnes, Investinor

Kontakt oss