Investinors porteføljeselskap Motimate selges til Kahoot!

Publisert: 07.04.2021

Motimate, hvor Investinor har vært aksjonær siden 2019, blir nå en del av det norske teknologi- og e-læringsselskapet Kahoot!

– Investinor har hatt en meget god reise med Motimate. Vår strategi er å utvikle selskaper i tidlig fase, og på et tidspunkt overlate stafettpinnen til andre. Kahoot! er en riktig ny eier for Motimate, og sammen kan de utvikle et av verdens mest spennende selskaper med base fra Norge og norsk teknologi. Vi vil fortsette å følge selskapet som aksjonær i Kahoot!, sier Patrick Sandahl investeringsdirektør i Investinor.

Motimate er et SaaS-selskap som utvikler og selger en digital lærings- og kommunikasjonsplattform til bedriftsmarkedet. Verdiforslaget er å engasjere virksomhetens ansatte gjennom enkel og morsom digital læring.

Oppkjøpet av Motimate er svært viktig strategisk for Kahoot!, ifølge pressemeldingen fra selskapet.

-Vi er glade for å ønske Motimate velkommen i den voksende Kahoot! familien, og oppkjøpet er nok et spennende steg i Kahoot!s strategi for å bygge verdens ledende læringsplattform. Synergiene mellom Kahoot! 360 Spirit, Actimo og nå Motimate vil gi Kahoot! en sterkere posisjon i bedriftsmarkedet. Oppkjøpet vil også  hjelpe oss å bevege oss raskere ved å legge til viktige kompetanseområder som salg og produktutvikling, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør, Kahoot!

Motimate er en spin-off fra kommunikasjonsbyrået Hyper, der seriegründerne Rolf Risnes og Lars-Petter Kjos i 2016 kjøpte ut rettighetene til teknologien og etablerte Motimate. Investinor investerte første gang i juni 2019 og har aktivt bidratt til skalering av selskapet.

– Gründerne Rolf og Lars-Petter har imponert oss fra første dag. Samtidig ser vi at Motimate passer perfekt inn i Kahoot!, spesielt med tanke på kultur og en felles visjon om å gjøre læring «Fun & Easy». Det er utrolig spennende at vi kan bidra til å bygge en global stjerne innen edtech med base i Norge, og vi gleder oss til å følge med på fortsettelsen, sier Øystein Wikan i Investinor.

Gründer Rolf Risnes i Motimate sier Investinors inntreden har vært svært viktig for utviklingen av selskapet.

 – Investinor kom inn på et ideelt tidspunkt. Vi hadde bevist produktet, men trengte fremdeles funding og rådgiving for å skalere videre.  Som uredde, gründervennlige og kompetente var Investinor en veldig god match for oss. Vi tror ikke Motimate hadde kommet så langt uten Investinor på eiersiden, og håper de fortsetter å lete etter og funde selskaper i tidlig fase, sier Rolf Risnes.

Kontakt oss