Kebony henter 177,5 MNOK

Publisert: 06.11.2015

Investinors porteføljeselskap Kebony har hentet inn 177,5 millioner kroner i ny kapital, hvorav 65 millioner fra Investinor.

Kebony tilbyr trevirke basert på rimelige og globalt tilgjengelig treslag, for eksempel furu, som med en patentert og miljøvennlig prosess, får egenskaper på lik linje med tropiske tresorter.

Etter mange år med sterk vekst har etterspørselen for Kebonys produkter blitt så stor at selskapets fabrikk i Skien ikke har kapasitet til å produsere nok. Den nytilførte kapitalen skal blant annet finansiere en ny fabrikk, som skal være bygges og være operativ i Belgia innen 2017.

─ Kebonys omsetning i det internasjonale markedet har i gjennomsnitt vokst 35 prosent de siste sju årene. Denne nytilførte kapitalen gjør det mulig for oss å øke produksjonskapasiteten for å imøtekomme etterspørselen og utnytte nye muligheter i markedet, sier administrerende direktør i Kebony, Christian Jebsen.

Ny medeier i selskapet er det belgiske investeringsselskapet PMV.

Investinor ble medeier i Kebony i 2014, og har nå til sammen investert 97 millioner kroner i selskapet.

─ Kebony er et eksempel på verdensledende miljøteknologi fra Norge. Det er stor og økende interesse for selskapet nå, både fra kunder og investorer, så vi har høye forventninger til den videre utviklingen av Kebony, sier Geir Ove Kjesbu, administrerende direktør i Investinor.

Kontakt oss