– Kinesisk kapital er kompetent og krevende

Publisert: 16.10.2018

Tirsdag deltok Investinorsjef Haakon H. Jensen i panelsamtale med John Liu fra China Equity og Abelia-sjef Håkon Haugli. Arrangementet i Beijing er en del av programmet for den store norske næringslivsdelegasjonen som reiser sammen med kongeparet til Kina.

– Det er mange myter om kinesisk kapital. Vår erfaring er at den kinesiske kapitalen er minst like kompetent og krevende som det vi kjenner fra Europa, sier Jensen, administrerende direktør i Investinor.

China Equity er et kinesisk fond med omtrent 5 milliarder dollar i kapitalbase. Investinor og China Equity har et strategisk samarbeid hvor intensjonen er å finne felles investeringer.

– Skal våre porteføljeselskaper lykkes i Kina mener vi at det er viktig med lokal kompetanse. Vi har lært mye av samarbeidet så langt, og håper å utvikle dette ytterligere, sier Jensen.

John Liu er imponert over kvaliteten på de norske selskapene han har møtt.

– Vi har hatt møter med en rekke norske selskaper de seneste dagene. Vårt inntrykk er at norske selskaper er svært innovative. Det gjelder ikke bare innen olje-gass, men også en rekke andre sektorer og nisjer, sier John Liu, Managing Director i China Equity.

Kontakt oss