Nabors kjøper Investinor-selskapet RDS

Publisert: 08.09.2017

Det amerikanske oljeserviceselskapet Nabors Industries har inngått avtale om å kjøpe alle aksjene i Robotic Drilling Systems (RDS) fra de nåværende aksjonærene, hvorav de største er Odfjell Drilling, Statoil, Westcon og Investinor.

–  RDS er et fantastisk spennende teknologiselskap med noen av verdens mest  avanserte løsninger for moderne boresystemer. Investinor har sammen med de andre private aksjonærene  vært med på å utvikle RDS både industrielt og finansielt. Vi er stolte over at en profesjonell internasjonal aktør nå tar selskapet over i neste fase, sier administrerende direktør Haakon Jensen i Investinor.

Robotic Drilling Systems er et Sandnes-basert teknologiselskap, startet i 2005. Selskapet har utviklet revolusjonerende robotiserte boredekksløsninger som bidrar til effektivisering av både landbasert og offshore boring.  Investinor investerte første gang i selskapet i 2012. Totalt har Investinor investert 59,1 millioner kroner og har hatt en eierandel på 19,6 prosent.

– Dette har vært en positiv investering for Investinor, både økonomisk og strategisk. I et høyteknologisk marked i rask utvikling må vi som investorer ta mål av oss å tilføre selskapene vi investerer i både finansiell og industriell verdi gjennom eierskapet. Samtidig er det riktig at andre eiere nå tar stafettpinnen videre, sier Jensen.

Kjøperen Nabors Industries eier og driver verdens største landbaserte boreriggsflåte og er en ledende leverandør av offshore borerigger i USA og flere internasjonale markeder. Gjennom datterselskapet Canrig Drilling Technologies selger Nabors også utstyr for oljeboring til både landbasert og offshore oljeutvinning. Nabors er notert på New York Stock Exchange.

Kontakt

Haakon H. Jensen; administrerende direktør Investinor,
+ 47 93282058; haakon.h.jensen@investinor.no

Kontakt oss