Ny biotek-notering for Investinor

Publisert: 14.07.2020

EXACT Terapeutics AS ble tirsdag notert på Mercur Market. Dermed har Investinor tatt tre biotek-selskaper på børs.

 – Vi investerte første gang i EXACT Therapeutics i 2017, og er imponert over utviklingen så langt. Vi ser et stort potensiale i selskapet og er svært fornøyd med at selskapet har et solid eierkonsortium som kan være med på å løfte selskapet videre, sier Ann-Tove Kongsnes, investeringsdirektør i Investinor.

EXACT Terapeutics har utviklet et biomekanisk legemiddel basert på mikrobobler som sammen med ultralyd konsentrerer cellegiftbehandlingen. I stedet for å behandle hele kroppen, målrettes behandlingen der cellegiften trengs mest.

Masha og Dag Strømme, Sundt-familien, Stein Erik Hagen, Andenæs-gruppen, Nordea og P53/TD Veen er alle aksjonærer i selskapet, i tillegg til gründerne Svein Kvåle, Per Sontum og Andrew Healey.

Investinor har tidligere vært med på børsnoteringen av BergenBio på Oslo Børs og Calliditas på Stockholmsbørsen og Nasdaq-børsen i New York. Verdien av disse selskapene er nærmere 10 milliarder kroner.

– For et venturefond som Investinor er det alltid gledelig når vi klarer å ta selskapet over i neste fase. Vi har stor tro på EXACT og ønsker ny CEO Dr. Rafiq Hasan og hans team lykke til videre med det kliniske utviklingsprogrammet, avslutter Kongsnes.

Video fra dagens børsnotering

Selskapets pressemelding

Kontakt oss