Ny sjef i Investinor

Publisert: 15.05.2019

Terje Eidesmo er ansatt som ny administrerende direktør i Investinor. Han tar over etter Haakon H. Jensen som sluttet i februar. Eidesmo har bred erfaring fra norsk og internasjonalt næringsliv som leder, gründer og fagperson.

Terje Eidesmo kommer i dag fra stillingen som CEO i ScalaAQ (tidligere Kverva Technology). Eidesmo har også erfaring fra venturebransjen, som managing partner i tidligfasefondet ProVenture. Tidligere i karrieren har han hatt en rekke stillinger i Equinor og vært professor i petrofysikk ved NTNU. Eidesmo er kanskje mest kjent for å ha grunnlagt og bygd opp oljeleteselskapet EMGS.

– Eidesmo bringer et perspektiv til Investinor som få nordmenn har, siden han som oppfinner, gründer og administrerende direktør har skapt en såkalt enhjørning. Dermed har han selv gått gjennom alle de oppturer og nedturer som følger med en suksessfull gründerreise. Han har bred bransjeerfaring, og fremstår som en klok, strategisk og energisk leder, sier styreleder Thomas Falck i Investinor.

– Investinor spiller en avgjørende rolle i utviklingen av neste generasjons vekstselskaper i Norge. Investinor tilfører nettverk, kompetanse og kapital, og opptrer som brobygger for internasjonale investorer som ønsker å investere i det norske markedet. Investinor har også det mest komplette teamet innenfor venture-markedet. Jeg ser frem til å være med på å bygge dette laget videre, sier Terje Eidesmo.

Investinor er et norsk statlig eid investeringsselskap som forvalter 4,2 milliarder kroner, med en portefølje på 58 selskaper. Investinor investerer risikokapital i lovende oppstartsbedrifter som har ambisjoner om å bli verdensledende. Selskapet har hovedkontor i Trondheim, hvor også Eidesmo er bosatt og har bygd opp sin karriere.

– Investinor er i en fase der det er fokus på verdiskapning i porteføljebedriftene. Investinor bygger morgendagens næringsliv, og vi jobber tett med medinvestorer og selskapene for å skape avkastning for fellesskapet. Styret ser frem til å jobbe med Eidesmo fremover, sier Thomas Falck.

Eidesmo tiltrer stillingen 1. oktober 2019.

Kontakt oss