Ny tidligfaseinvestering i VR-selskapet Dimension10

Publisert: 12.09.2017

Investinor investerer sammen med tidligfasefondet Boostr.VC fra Silicon Valley i Dimension10 (D10), et norsk oppstartsselskap som utvikler programvare for samhandling i prosjekter basert på Virtual Reality (VR) teknologi.

Dimension10 tilbyr næringslivet VR-løsninger som gjør det lettere for designere og produsenter å samarbeide om utvikling av fysiske produkter.  Samarbeidspartnere kan diskutere komplekse problemstillinger i et virtuelt møterom, hvor man kan studere og manipulere 3D-modeller av produktene som skal lages.

  • Vi har fulgt Dimension10 siden oppstarten, og har stor tro på selskapet. Selskapet er teknologisk ledende på sitt område, har et sterkt team og en svært kapitaleffektiv og skalerbar modell, sier investeringsdirektør Jon Øyvind Eriksen i Investinor.

Investinor får med seg en teknologiinvestor med høy kompetanse på området. Boost.VC er et tidligfasefond i Silicon Valley som er rangert som verdensledende investor på VR-området. Fondet har så langt gjort 180 investeringer, hvorav hele 52 investeringer i VR-selskap. Dimension10 er den første norske investeringen.

  • VR er i ferd med å innta næringslivet for fullt. Dimension10 har det som skal til for å bli en dominerende aktør, sier Adam Draper, som leder Boost.VC.

Investorene er imponert over gründerteamet. CTO Christer-Andre Fagerslett er skaperen av selskapets teknologi. Han har 6 års erfaring med VR-teknologi, og får svært gode skussmål for sin teknologikompetanse fra Boost.VC. Selskapets CEO Aleksander Langmyhr har betydelig startup-erfaring, og har fokusert på VR de siste tre årene.

  • VR er for mange fremdeles forbundet med markedsføring og underholdning. Vår oppgave nå er å vise hvor verdifullt teknologien kan være som et verktøy for veldig mange selskaper. Klarer vi dette er det ingen grenser for hvor selskapet vårt kan nå, for løsningen vår er verdensledende og vi kan mer om teknologien enn de fleste andre, sier Aleksander Langmyhr, CEO for Dimension10.

Dimension10’s ambisjon er å bli verdensledende på sitt område. Derfor er selskapet særlig fornøyd med å få Investinor på eiersiden.

  • Investinor er en ideell partner for oss, både på kort og lengre sikt. Investinor er kapitalsterk, og har erfaring med å investere i teknologiselskaper fra de er små og bygge dem videre, fortsetter Langmyhr.

Dimension10’s markedssegment – AR/VR-løsninger for produktdesign – utgjør allerede et marked på totalt 2 milliarder kroner i 2017, ifølge analyseselskap IDC. Det er spådd en årlig vekst på over 200 % per år frem mot 2020. En viktig drivkraft er at VR-teknologi både forbedrer kvaliteten og effektiviserer arbeidet. Løsningen til Dimension10 reduserer behovet for fysiske møter, og er skreddersydd for næringslivets behov. Programvaren er i testing hos pilotkunder, som er positivt overrasket over brukervennligheten og funksjonaliteten. Planen er å ferdigstille et kommersielt produkt for lansering i 2018.

Denne runden er på 6,5 millioner kroner.  Investinor tar 40 % av emisjonen. TRK Group, et investeringsselskap eid og drevet av den meritterte teknologiinvestoren Trond Riiber Knudsen, deltar også i runden.

  • Vi er fantastisk fornøyd med gruppen investorer som nå har kommet inn. Alle har sine felt de er veldig gode på og D10 gleder seg til å benytte seg av dette i tiden som kommer, sier Aleksander Langmyhr, CEO for Dimension10.

Faksimile: DN 11. september 2017

Gründer og CEO Aleksander Langmyhr og gründer og CTO Christer-Andrè Fagerslett

Kontakt oss