Nyinvestering: 22,7 MNOK i Skioo

Publisert: 09.07.2016

Investinor er blitt medeier i Skioo Holding AS. Selskapet tilbyr en mobilapplikasjon som forenkler hverdagen for både alpinanlegg og sluttbrukere. Ski- og brettkjørere slipper å stå i kø for å kjøpe heiskort — de kan heller bruke tiden i alpinanlegget.

Skioos visjon er å digitalisere økosystemet rundt skikjøring. Det er i dag 110 millioner aktive skikjørere i verden. De bruker årlig over 50 milliarder kroner på heiskort, og ytterligere 150 milliarder kroner på relaterte tjenester som kjøp og utleie av brett- og skiutstyr, reiser, mat og drikke etc. Skioo gjør det mulig å digitalisere denne omsetningen i større grad enn det som er situasjonen i dagens marked.

For alpinanleggene innebærer Skioos løsninger betydelige kostnadsbesparelser, samtidig som de genererer verdifull gjesteinnsikt og konkrete kommunikasjonsverktøy mot brukerne. Skioo er en fremtidsrettet løsning som legger til rette for økt rekruttering og besøksfrekvens i alpinanleggene.

— Alle alpinanlegg konkurrerer med leverandører av opplevelser – fra Sony Playstation til en langhelg i en europeisk storby. Med Skioo vil alpinanlegg ha bedre innsikt og verktøy til å få flere ut på ski oftere. Jeg gleder meg til å jobbe med Skioo-teamet og våre kompetente medaksjonærer», sier Bent Grøver, som blir Investinors styremedlem i selskapet.

Aksel Lund Svindal på laget
Skioo ble etablert i Sveits våren 2012 av gründerne Gregory Barbezat (sveitser) og nordmannen Yngve Tvedt (CEO i Norselab). De siste årene har selskapet jobbet intensivt med teknologiutvikling og utrulling av tjenesten i Sveits. Selskapet er nå klar til å ta steget internasjonalt, og etablerer Skioo-plattformen i alpinanlegg i øvrige land i Alpene (Frankrike, Østerrike og Italia) og i Norge.

Alpin-esset Aksel Lund Svindal kom med som en aktiv partner i utviklingen av Skioo våren 2015. Han har bidratt sterkt til utviklingen av Skioo-tjenesten og finansieringen av selskapet. Svindal er også partner i selskapet Norselab som er en av hovedaksjonærene i Skioo.

— Jeg har vært i alpinanlegg omtrent hele mitt liv. Skioo er en fremtidsrettet løsning gjør det enklere å komme seg ut i bakken. Samtidig som vi sammen med alpinanleggene kan bygge kunnskap om kundene og kommunisere på en bedre måte, sier Aksel Lund Svindal.

Flytter hovedkontoret til Oslo
Skioo Holding AS henter inn over 50 millioner kroner fra Canica og Investinor i denne emisjonen, og etablerer hovedkontor i Oslo. Selskapet er nå er på jakt etter flinke folk (blant annet finansdirektør) som vil være med på å bygge  Skioo videre.

I forrige finansieringsrunde fikk selskapet kjente investorer og skinavn som Gunnar Hvammen og Endre Løvaas med på laget. Endre Løvaas blir nå administrerende direktør for Skioos nordiske satsning, og vil ha ansvaret for utrullingen til norske og svenske alpinanlegg. Totalt har selskapet med siste kapitalinnhenting hentet inn 75 millioner kroner.

De største aksjonærene etter siste kapitalinnhenting vil være Canica, Investinor, Norselab, Gregory Barbezat, Gunnar Hvammen og Aksel Lund Svindal.

Om Skioo
Skioo SA ble etablert i Lausanne, Sveits i 2012 av sveitseren Gregory Barbezat og nordmannen Yngve Tvedt (Norselab). Det nye morselskapet i Skioo gruppen, Skioo holding AS ble etablert i Oslo våren 2016, og vil ha ansvaret for internasjonalisering av selskapets tjenester.

Om Canica
Canica er et av de største privateide investeringsselskapene i Norge, og ble etablert av Stein-Erik Hagen i 1985. Selskapet har store eierposter i selskaper som Orkla, Jernia og Komplett, samt en stor eiendomsportefølje.

Om Norselab
Norselab er et selskap som bygger teknologiselskaper sammen med dyktige gründere. Selskapet er etablert av Yngve Tvedt og Christian Lundvang, og ledes i dag av gründerne sammen med investor og partner Aksel Lund Svindal. Siden oppstarten i 2012 har selskapet bidratt til utvikling av flere solide teknologiselskaper i Norge og internasjonalt, der Skioo er ett av disse. Selskapet har hovedkontor i Oslo, med aktiviteter i London, Washington D.C og Palo Alto.

Aksel Lund Svindal og CEO i SKioo Yngve Tvedt. Foto: Sindre Glasø

Faksimile: Dagens Næringsliv 9. juli 2016

Skioo-investor Aksel Lund Svindal og sjefen for Myrkdalen Fjellandsby Harald Haaland. Foto: Tore Meirik & Endre Løvaas

Kontakt oss