Nyinvestering: Fronteer Solutions AS

Publisert: 29.09.2015

Investinor har investert 3,5 millioner kroner i oslobedriften Fronteer Solutions AS som tilbyr smart, teknologibasert og prisgunstig sparing i aksjefond.

Ved hjelp av stor regnekraft og avansert matematikk setter Fronteer Solutions sammen smarte og langsiktige aksjeporteføljer ut fra forhåndsbestemte kriterier. Løsningen beskrives som «1000 analytikere på boks» men uten at menneskelig psykologi spiller inn.

─ Visjonen vår er å gjøre smarte spare- og investeringsløsninger tilgjengelig for alle på en enkel og trygg måte, og til en fornuftig pris, forteller daglig leder i Fronteer Solutions Atle Christiansen.

Den første spiren til Fronteers forretningsidé ble sådd i 2005 da NTNU-professor Alexei Gaivoronski løste et velkjent matematisk problem for å velge optimale aksjeporteføljer. Fronteer er resultatet av at metoden er blitt videreutviklet i samarbeid med verdensledende forskere og med støtte fra Norges Forskningsråd.

─ Fronteer har en vitenskapelig tilnærming som er forankret i flere tiår med forskning og arbeidene til en rekke Nobelprisvinnende økonomer. Vår løsning handler imidlertid ikke om å automatisere kortsiktige tradingstrategier eller om å være raskere enn alle andre. Enkelt forklart har vi bygget en kraftig regnemaskin som gjør langsiktige investeringer smartere og til en lavere risiko. Du kan kalle det «1000 analytikere på boks», forteller Atle Christiansen.

Fronteers første produkt er et globalt aksjefond rettet mot profesjonelle investorer. Selskapet har søkt konsesjon fra Finanstilsynet om å få tilby produktet også til privatkunder.

─ Finansbransjen er i full omveltning. Internasjonalt er fintech ─ innovativ teknologi for finansbransjen ─ et av de aller hotteste vekstområdene. Måten store deler av kapitalforvaltningsbransjen tenker og jobber på har ikke endret seg særlig på over 50 år, og vi tror markedet er modent for løsningen som Fronteer Solutions tilbyr, for sier investeringsdirektør i Investinor Jon Øyvind Eriksen.

Bak Fronteer står et team med bakgrunn fra gründersuksessen Point Carbon og Statens pensjonsfond Utland.

Fronteer Solutions AS eies av blant annet Investinor, Founders Fund, Martin Skancke (eks Finansdepartementet m.m.) og Åge Korsvold (eks Orkla, Kistefos etc.). Åge Korsvold er også styreleder i selskapet.

Mer informasjon finnes på: http://www.fronteersolutions.com

Kontakt oss