Nyinvestering: Viva Labs AS

Publisert: 20.03.2015

Investinor er blitt medeier i IT-selskapet Viva Labs AS i Oslo. ​Viva Labs tilbyr en skybasert tjeneste for smarthus, som styres med selskapets egenutviklede programvare for smarttelefoner og nettbrett.

Viva Labs har hentet inn 3,5 millioner ​kroner fra Founders Fund, Investinor og en gruppe private investorer for å satse på et internasjonalt smarthusmarked.

─ Markedet for smarte boliger er i ferd med å eksplodere, og VivaLabs har en løsning i verdensklasse. Med kapitalen vi nå får inn, skal vi ta en tydelig posisjon som en ledende plattform for smarte hjem i Europa, sier grunder og daglig leder Henrik Holen.

Gjør hjemmet smartere
Teknologien til Viva Labs gjør hjemmet smartere. Løsningen lar huset tilpasse seg de som bor der og styrer lys, varme og sikkerhet helt automatisk.

Selskapet bruker lærende algoritmer som automatisk tilpasser energibruk, styring av elektronisk utstyr og sikkerhet, uten at brukeren trenger å benytte seg av tradisjonell håndkontroller eller bryter.

Det første målet for Viva Labs er å bli ledende i Europa, et smarthusmarked som antas å være i størrelsesorden 213 milliarder Euro innen 2022.​

Nok en IoT-investering
─  SaaS-teknologien til Viva Labs er svært skalerbar og kapitaleffektiv, forretningsmodellen er global. Gründerne har tidligere erfaring fra vellykket selskapsutvikling, og de angriper et attraktivt og stort marked med høyt vekstpotensial: Internet of Things til hjemmebruk, sier investeringsdirektør i Investinor Jon Øyvind Eriksen.

Investinor har tidligere investert i flere IoT-selskap: Energy Micro, Novelda og CFEngine.

Jakter på smått og skalerbart
Investinors medinvestorer i Viva Labs er Startuplab og Founders Fund, begge lokalisert i Oslo.

StartupLab er en ledende inkubator I Norden med over 70 oppstartselskaper. Labben ledes av erfarne grundere som aktivt bistår bedriftene til raskere kommersialisering av sine produkter og tjenester.

Founders Fund ble etablert på initiativ fra StartupLab i 2013 for å hjelpe IT/Tech-gründere i en tidlig fase. Founders som ble med og ønsker å hjelpe ny lovende startups er blant annet Jon Tetzchner, Eilert Hanoa, Geir Førre, Erik Bakkejord, Gunnar Evensen, Karl-Christian Agerup mfl.

Fra og med 2014 har Investinor intensivert jakten på det vi kaller internettbasert IT: unge IT-selskap som kan vokse fort, selv med relativt lite kapital. Strategiske avtaler og tett samarbeid med Startuplab, Founders Fund, Sinvent, Alliance Venture og andre medinvestorer er sentralt i denne strategien.

Kontakt oss