Og vinneren er …

Publisert: 03.09.2021

For å bygge morgendagens næringsliv, må vi starte i dag.

Forrige uke gikk NTNUs Student Investor Day av stabelen. 11 oppstartsbedrifter, grunnlagt og ledet av studenter, fikk presentere forretningsplanen sin foran en fullpakket sal i Gruva, det nye innovasjonssenteret på Gløshaugen.

I salen satt skarpskodde finansfolk med penn, papir og kalkulator. Basert på innsendte planer og en fem minutter lang presentasjon plukket juryen – bestående av blant annet Investinor-ansatte – ut sine vinnere.

-Å sitte i juryen i slike pitchekonkurranser gir oss god anledning til å treffe smarte gründere med spennende ideer tidlig i karrieren og gi relevante tilbakemeldinger fra et investorståsted, sier Kirill Tkachenko, junior associate i Investinor.

Kollegene Torjus B. Falkanger og Johann B. Wist, som også satt i dommerpanelet, legger til:

-Nivået var imponerende høyt. Disse studentbedriftene har potensial til virkelig å gjøre en forskjell. Vi ønsker dem lykke til videre.

Stian Kvaran Bongard ved NTNUs Entreprenørskole mener investordagen er viktig for nyskapningsmiljøet ved NTNU.

-Når større investeringsselskap som Investinor, Momentum og Viking Venture prioriterer å være til stede, er det ikke bare inspirerende for studentene, men også svært lærerikt, ettersom investeringsselskapene tidlig kan kommunisere sine krav direkte til unge fremadstormende entreprenører, som bidrar til å utvikle studentene som forretningsutviklere og innovasjonsøkosystemet her på NTNU, sier Bongard.

Prisen for både beste og mest bærekraftige forretningsplan gikk til Enernite, som utvikler en plattform som skal gjøre det lettere å investere i fornybar energi i fremvoksende økonomier.

Prisen for beste forretningsidé gikk til Aviant, som utvikler droner for transport av biologiske prøver mellom sykehus.

Vi gratulerer!

11 studentdrevne startups presenterte sine forretningsplaner for representanter for landets største venturebedrifter da NTNU Student Investor Day gikk av stabelen i forrige uke. Foto: Henrik Fjørtoft

Etter presentasjonen sto "speed dating" med investorene for tur. Torjus B. Falkanger, Johann B. Wist (delvis skjult) og Kirill Tkachenko fra Investinor lot seg imponere. Foto: Henrik Fjørtoft

Studentbedriften Aviant har utviklet en drone som kan frakte biologiske prøver mellom sykehus. Tjenesten er under utprøving ved St. Olavs hospital i Trondheim og Røros sykehus. Foto: Henrik Fjørtoft

Kontakt oss