Pickatale henter 120 millioner kroner til videre vekst

Publisert: 03.07.2020

(Oslo, 03. juli 2020) Den norske startupen Pickatale opplever en kraftig økning i nedlastningen av deres lese- og lydbok-app for barn. Nå får de Investinor og en rekke rutinerte investorer med på laget for å ta nye markeder.

– Vårt mål er å etablere oss som en internasjonalt sterk, tydelig og relevant Ed-Tech-leverandør. Vi har noe helt unikt i Pickatale, som vil kunne forandre måten vi driver språkopplæring, lesetrening og ikke minst forholder oss til tradisjonelle lærebøker. I denne fundingrunden har vi fått full støtte fra både eksisterende aksjonærer og ny kompetent kapital som vil hjelpe oss ut i verden, sier Espen Viskjer, administrerende direktør i Pickatale.

Pickatale er en lære-, lese- og lytteapp for barn. Selskapet har utviklet en unik språklæringsplattform bygget på spillteknologi, med utgangspunkt i et rikt innholdsbibliotek. Plattformen tilbyr lydbøker som leses inn på ulike språk av lokale skuespillere. Bøkene berikes med illustrasjoner og andre interaktive funksjoner som styrker leseopplevelsen. Pickatale har for øyeblikket over 2.000 barnebøker, lydbøker, hørespill og godnatt-historier tilgjengelig i det norske, svenske, danske og britiske markedet. På toppen av dette unike innholdet har selskapet utviklet tjenester for lese- og språkopplæring, og til skolestart vil Pickatale også lansere en egen skoletjeneste i flere land.

Investinor investerer

Totalt henter Pickatale inn 120 millioner kroner for å styrke egenkapitalen og konvertere gjeld til egenkapital. Investinor har fulgt selskapet lenge og går inn som eiere sammen med blant annet Tines Pensjonskasse (MP Pensjon) og Investeringsfondet for Nord-Vest Russland og Øst-Europa. I tillegg har selskapet flere velkjente private investorer med på laget når de nå setter A-runden.

– Vi har hatt Pickatale på radaren lenge. De er blant de mest spennende selskapene i Startup-Norge. De har en innovativ plattform som enkelt kan skaleres og tilpasses markeder og ulike segmenter over hele verden, sier Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor.

Daniel Holth Larsen fra Investinor går også inn som styremedlem i Pickatale.

Ny leder midt i korona

Pickatale hentet i mars inn Espen Viskjer fra Retriever som ny administrerende direktør til selskapet.

– Vi har brukt den seneste tiden på å reposisjonere selskapet med en tydelig Ed-Tech strategi, samtidig som vi har hentet penger og satt A-runden. Parallelt med dette har vi lykkes med å styrke vår eksisterende markedsposisjon i Norge, Sverige og UK, midt i koronakrisen. De seneste tre månedene har vi mer enn doblet antall betalende kunder, og selv om hovedvekten av kundene vi har per i dag er i Norge, ser vi den største relative veksten i England, sier Espen Viskjer.

Pickatale har i dag rundt 80 ansatte i Makedonia, Polen, Kina, og Norge, og er etablert på det norske, svenske, danske, indiske og britiske markedet. På tross av koronautbrudd og lock-down, har selskapet gjort flere grep den siste tiden – blant annet ved å etablere seg i det danske markedet.

– Vi bestemte oss for å lansere i Danmark i mars. Medarbeiderne snudde seg rundt og klarte det kunststykket å få opp en tjeneste i et helt nytt marked, på et helt nytt språk, med over 1.000 lydbøker, på kun tre uker. Dette sier mye om skalerbarheten i selskapet og plattformen, sier Viskjer, som har tydelige internasjonale ambisjoner om flere nye markeder og videre vekst.

Gründer av selskapet Sigbjørn Dugal ser nå frem til å realisere drømmen med å ta selskapet og ideen hans ut i verden.

– Vi er nå i en unik posisjon, med finansielle muskler og en høyaktuell tjeneste. Vi ser virkelig frem til å gå videre ut i verden i en tid hvor behovet for denne type tjeneste aldri har vært større. Innen undervisning vil verden forandre seg drastisk i årene som kommer. Pickatale kan revolusjonere språkopplæringen, og gjøre språkopplæring tilgjengelig for barn som tidligere ikke har hatt mulighet til å lære, sier Dugal.

Kontakt oss