poLight forsterker laget

Publisert: 08.09.2016

Investinors porteføljeselskap PoLight oppretter en ny avdeling i finske Tampere, og ansetter erfarne ingeniører fra Nokia og Microsofts tidligere imaging team.

poLights finske kompetansesenter skal støtte kunder som ønsker å implementere selskapets teknologi, og det skal forsterke poLights evne til å bygge systemløsninger rundt den patenterte TLens®-teknologien.

— Å opprette dette kompetansesenteret er et viktig strategisk trekk for poLight, sier Pierre Craen, teknologidirektør i poLight.

— Vi er veldig begeistret over å få bli med i poLight-teamet, og vi ser fram til å ta med vår smarttelefon-kompetanse inn i selskapet. Teknologien som poLight har utviklet er imponerende, og vi ser fram til å bidra til å akselerere markedsintroduksjonen av den, sier Manu Hakola, som blir sjef for poLight-avdelingen i Finland.

Hakola kommer fra stillingen som Senior Manager, Camera Solutions i Microsoft.

poLight utvikler neste generasjon autofokusteknologi for mobiltelefonkameraer, og hentet nylig inn 160 millioner kroner i egenkapital gjennom en rettet emisjon mot nye og eksisterende investorer.

Emisjonen ble overtegnet, og blant de nye aksjonærene er flere ledende norske- og internasjonale institusjoner. poLight sikter mot børsnotering innen ett år.

Investinor har vært medeier i poLight siden 2011, og eier 23 prosent av selskapet.

Kontakt oss