ProVenture og Investinor får Chevron med på laget

Publisert: 26.08.2019

(Trondheim/Stavanger 22. august 2019) ProVenture og Investinor henter inn Chevron, et av verdens største olje- og energiselskaper, på eiersiden i tidligfaseinvesteringen Well Conveyor.

–  En viktig oppgave for Investinor er å være døråpner for utenlandske investorer i det norske venturemarkedet. Investinor er derfor veldig fornøyde med å få en så stor og solid medinvestor som Chevron med i Well Conveyor, sier John-Arne Hørløck, Investment Manager hos Investinor.

Well Conveyor er en tidligfaseinvestering der Investinor samarbeider tett med ProVenture. Investinor investerte i Well Conveyor for første gang i mars 2018. Chevron går nå inn på eiersiden og vil sammen med Investinor og ProVenture tilføre selskapet 15,7 millioner kroner. Samlet eierandel vil etter transaksjonen være henholdsvis 22,5 prosent, 10,6 prosent og 5,7 prosent for ProVenture, Investinor og Chevron.

–  Samarbeidet med ProVenture fungerer svært godt og måten de har håndtert denne prosessen er vi svært fornøyde med, legger Hørløck til.

Well Conveyor utvikler en kostnadseffektiv og smal traktor for bruk i olje- og gassbrønner. Traktoren er ikke avhengig av annen strømkilde enn batterier.

– Rekkevidde har blitt et stadig større tema i Nord-Amerika ettersom antallet horisontale brønner øker og de horisontale seksjonene blir lengre. Well Conveyor sin teknologi vil gi operatørene kostnadseffektiv datainnsamling i brønner man i dag ikke har tilgang til, sier Frederik Hvistendahl, Senior Partner hos ProVenture.

Well Conveyor holder i dag til på Bryne, men er i ferd med å bygge opp et datterselskap/filial i Houston som åpner i løpet av tredje kvartal 2019.

Kontakt oss