Satser på fond rettet mot «underrepresenterte» gründere

Publisert: 06.07.2022

Investinor og danske Vækstfonden er blant investorene som satser på et nyskapende fond rettet mot teknologiselskaper ledet av kvinner og minoriteter i næringslivet.

Unconventional Ventures lanserer fondet på 30 millioner euro, nærmere 310 millioner kroner, med noen av Nordens største venturekapitalinvestorer i ryggen.

Fondet markedsfører seg som Europas første fond som investerer i samfunnsnyttige teknologiselskaper ledet av kvinner, innvandrere, LGTBQ og andre underrepresenterte grupper i næringslivet.

Mest kapital til menn

En studie fra Unconventional Ventures viser at mannlig gründere av oppstartsselskaper tiltrekker seg langt mer risikokapital enn startups grunnlagt av kvinner.

Fondet vil forsøke å forbedre den store kjønnsbalansen i økosystemet for tidligfaseinvesteringer samtidig som det skaper god avkastning til investorene.

Investinor arbeider aktivt for å forbedre kjønnsbalansen og øke  mangfoldet i våre porteføljeselskaper og fondsinvesteringer.

– Som Norges største venturekapitalinvestor skal Investinor bygge morgendagens næringsliv. Vi vet at mangfold og inkludering lønner seg, også finansielt, og er svært glad for å være med på denne viktige reisen sammen med Unconventional Ventures, sier administrerende direktør Terje Eidesmo.

Fra liten til stor skala

Bak fondet står Thea Messel og Nora Bavey, som har lang erfaring fra bransjen. Unconventional Ventures har siden 2019 investert i «impact»-orienterte selskaper ledet av mangfoldige team, men i langt mindre skala.

-Det har alltid vært vår overbevisning at kombinasjonen mangfold og bærekraft gir de beste investeringsmulighetene, både i Norden og globalt. Med dette fondet får vi finansiell styrke til å investere i mange av de fantastiske grunnleggerne vi har møtt de siste årene, som bygger selskaper som skaper en bedre fremtid for oss alle, sier Messel.

Tunge investorer i ryggen

En rekke prominente investorer tegner seg i fondet, deriblant vårt danske søsterfond, Vækstfonden. Atomico, Chr. Augustinus Fabrikker og The Inner Foundation er også blant investorene.

-Vi er spesielt stolte over den mangfoldige gruppen investorer som tegner seg i fondet. Her finner man institusjonelle investorer via anerkjente internasjonale VC-fond og progressive familiekontorer til suksessrike gründere. Investinor og Vækstfonden har spilt en spesielt viktig og katalyserende rolle for etableringen av fondet. Vi ser frem til å kunne komme i gang med arbeidet med støtte fra langsiktige partnere som dem, sier Bavey.

Grunnleggerne Nora Bavey og Thea Messel i Unconventional Ventures.

Partner Thea Messel i UV og adm. dir. Terje Eidesmo i Investinor møttes under Trondheim Tech Port 2022, hvor de deltok i et panel som diskuterte "Investing for the future".

Kontakt oss