Skioo landet første kunde i Norge

Publisert: 15.08.2016

Investinors porteføljeselskap Skioo har inngått partnerskap med skidestinasjonen Myrkdalen Fjellandsby i Hordaland. Det betyr at kundene heretter kan besøke skianlegget uten å stå i kø for å kjøpe heiskort.

Fri Flyt beskriver Skioo som skikjøringens svar på køfribrikken. Les nettstedets eksklusive sak om Myrkdalen-avtalen her.

Investinor investerte 22,7 millioner kroner i Skioo tidligere i sommer. Selskapet tilbyr en mobilapplikasjon som forenkler hverdagen for både alpinanlegg og sluttbrukere. Ski- og brettkjørere  slipper å stå i kø for å kjøpe heiskort — de kan heller bruke tiden i alpinanlegget. For alpinanleggene innebærer Skioos løsninger betydelige kostnadsbesparelser, samtidig som de genererer verdifull gjesteinnsikt og konkrete kommunikasjonsverktøy mot brukerne. Skioo er en fremtidsrettet løsning som legger til rette for økt rekruttering og besøksfrekvens i alpinanleggene.

Digital ambisjon for skimarkedet
Skioos visjon er å digitalisere økosystemet rundt skikjøring. Det er i dag 110 millioner aktive skikjørere i verden. De bruker årlig over 50 milliarder kroner på heiskort, og ytterligere 150 milliarder kroner på relaterte tjenester som kjøp og utleie av brett- og skiutstyr, reiser, mat og drikke etc. Skioo gjør det mulig å digitalisere denne omsetningen i større grad enn det som er situasjonen i dagens marked.

Aksel Lund Svindal på laget
Skioo ble etablert i Sveits våren 2012 av gründerne Gregory Barbezat (sveitser) og nordmannen Yngve Tvedt (CEO i Norselab). De siste årene har selskapet jobbet intensivt med teknologiutvikling og utrulling av tjenesten i Sveits. Selskapet er nå klar til å ta steget internasjonalt, og etablerer Skioo-plattformen i alpinanlegg i øvrige land i Alpene (Frankrike, Østerrike og Italia) og i Norge.

Alpin-esset Aksel Lund Svindal kom med som en aktiv partner i utviklingen av Skioo våren 2015. Han har bidratt sterkt til utviklingen av Skioo-tjenesten og finansieringen av selskapet. Svindal er også partner i selskapet Norselab som er en av hovedaksjonærene i Skioo.

Skioo-investor Aksel Lund Svindal og sjefen for Myrkdalen Fjellandsby Harald Haaland. Foto: Tore Meirik & Endre Løvaas

Kontakt oss