Swarm64 selges til ServiceNow

Publisert: 05.08.2021

Investinors porteføljeselskap Swarm64 selges til ServiceNow, et amerikansk børsnotert softwareselskap.

-Investinor skal gjøre norske vekstbedrifter verdensledende. Swarm64 er et godt eksempel på dette. Vi har lykkes med å hente førsteklasses utenlandske investorer til Norge, utvikle selskapet sammen med ledelse og øvrige eiere, og selge det til et verdensledende softwareselskap, sier administrerende direktør Terje Eidesmo i Investinor.

Swarm64 utvikler løsninger som kombinerer maskinvare og programvare for å øke ytelsen i store databaser. Investinor er største eier med 18 prosent av aksjene, etterfulgt av Target Partners, Alliance Venture og Intel.

Det er avtalt salg av samtlige utestående aksjer i selskapet med kontant oppgjør. Kjøper er NYSE-noterte ServiceNow med 15.000 ansatte og en omsetning i 2020 på i underkant av 4,3 milliarder dollar. Rundt 80 prosent av selskapene på Fortune 500-listen er kunder av ServiceNow.

Investeringsdirektør Otto Frøseth har ledet verdiutviklingen av Swarm64 fra Investinors side.

-Investinor vært en brobygger til internasjonale kapitalmiljøer. Hele syv internasjonale venturefond har investert sammen med oss i løpet av denne perioden. Investeringen har vært en god reise for oss. Vi er trygge på at ServiceNow er den riktige eieren for å utvikle Swarm64 videre, sier Frøseth.

ServiceNow vil bruke den norskutviklede teknologien til å understøtte noen av verdens største arbeidsprosesser.

-Kjappere spørringer mot flere datakilder er en «game changer» i vårt forsøk på å gjøre fremtidens næringsliv mer produktivt og effektivt. Vi er svært glade for å få om bord et fremragende team av databaseeksperter som vil hjelpe oss med å møte kundebehov i stadig utvikling idet vi tar mål av oss å bli dette århundrets definerende «enterprise»-selskap, sier direktør Joe Davis i en melding.

 

Om Investinor
Investinor AS er et investeringsselskap. Sammen med gründere, entreprenører og andre investorer gjør vi utvalgte lovende bedrifter verdensledende. Investinor kan gjøre direkte investeringer i selskaper, investere i såkorn- og venturefond, matche-investere sammen med private investorer i såkorn- og venturefaseselskap, samt gjøre pre-såkorninvesteringer i fond eller via matching. Investinor forvalter statens interesser i såkornfond- og presåkornordningen. Les mer på www.investinor.no og følg oss på LinkedIn og Facebook.

 

Om Swarm64
Swarm64 AS er et internasjonalt IT-selskap med kontorer i Oslo og Berlin. Selskapet utvikler løsninger som kombinerer maskinvare og programvare for å skalere databaser i størrelse og hastighet utover dagens begrensninger. Swarm64 Scalable Daten Accelerator (SDA) og databaseutvidelser bygger på styrkene til open source-databaser og forbedrer dem gjennom en parallell prosessorarkitektur. Mer info: http://swarm64.com

Kontakt oss