Teknologiselskapet Dagens henter 20 millioner kroner

Publisert: 18.03.2021

Investinor, Stratel og MP Pensjon er blant aksjonærene som deltar i emisjonen til Dagens på 20 millioner kroner. Selskapet har ambisjoner om å effektivisere matindustrien med en digital infrastruktur som muliggjør direkte kjøp og salg av råvarer mellom bonden og restauranter.

– Vi har lenge vært på utkikk etter et selskap som har ambisjoner om å effektivisere denne verdikjeden. Dagens har en unik teknologi og et sterkt team med stort fokus på bærekraft. Vi ser frem til å bidra både med kapital, men også med relevant innsikt og kompetanse sammen med dyktige medinvestorer, sier Maja A. Andersen fra Investinor, som også går inn i styret til Dagens. Patrick Sandahl fra Investinor blir observatør i styret.

– Distribusjonskanalene for mat er dominert av store aktører med stordriftsfordeler, som ekskluderer majoriteten av småskalaleverandørene fra markedet. Vår teknologiske digitale infrastruktur gjør det mulig å matche småskalaprodusenter med profesjonelle kjøpere som restauranter og butikker, sier Maximo Graesse, CEO og gründer av Dagens.

Maximo startet sin yrkeskarriere som kokk på ulike internasjonale restauranter, og har jobbet på alt fra Michelin-restauranter i Berlin og Roma til en veikro i Finnmark. Deretter utdannet han seg til siviløkonom og jobbet som analytiker på StartupLab, hvor han traff sin islandske medgründer Sunna Hermansdottir i 2017.

– Jeg kommer selv fra en bondefamilie og opplevde på nært hold hvordan matsystemene ikke var tilrettelagt for å kunne handle bærekraftige kvalitetsprodukter. Vår plattform løser akkurat dette problemet ved å kutte ut fordyrende og dikterende mellomledd, sier Sunna Hermansdottir.

Maximo Graesse bruker nettopp et eksempel fra sin fortid på eksklusive restauranter når han skal forklare hvordan Dagens opererer.

– Da jeg var kokk hadde vi ikke et system som gjorde det lønnsomt å kjøpe norske østers, ettersom de måtte gjennom så mange dyre mellomledd. Via Dagens kan vi derimot selge norske stillehavsøsters direkte til restaurantene. Det blir billigere for restaurantene, i tillegg til at produsentene tjener mer per østers, sier Graesse

På kundelisten finner vi alt fra luksusrestauranter som Maemo og take-away steder i Oslo, til netthandelsbutikker som Kolonial.no. Investinor, Stratel og MP Pensjon deltar i emisjonen til Dagens på 20 millioner kroner. Fra før av finner vi aksjonærer som IT-selskapet Iterate og gründerne selv.

Tross Covid-19 og et nedstengt restaurantmarked har det gått 12.000 transaksjoner på plattformen til Dagens i det norske markedet i 2020. Midlene fra emisjonen skal brukes til ekspansjon i nye markeder, global vekst og flere ansatte. Selskapet er allerede i gang med å utvide teamet og har akkurat hentet nye, smarte hoder fra DNB, Bekk og Google. Totalt er det nå 13 ansatte i selskapet fra 8 ulike nasjoner.

– Vi har nå et solid fotfeste i Norge og har akkurat lansert i København, hvor vi har landet avtaler med store kantiner og restaurantkjeder. Deretter kommer vi til å se til flere byer lenger sør i Europa, sier Graesse.

Gründerne bak Dagens AS f.v.: Stian Lind Petlund, Sunna Hermansdottir og Maximo Graesse

Maja A. Andersen fra Investinor

Kontakt oss