– Viktigere enn noen gang å samles

Publisert: 29.11.2022

Det nærmer seg for Norges største konferanse for venturekapitalinvestorer. Om snaue to måneder går Venturekonferansen 2023 av stabelen på Britannia Hotel i Trondheim. Investinor-sjef Terje Eidesmo understreker viktigheten av å treffes i et utfordrende marked.

– Med økende renter og global uro er både investorer og selskaper hardt rammet. Det er viktigere enn noen gang å samles for å lære av hverandres erfaringer og diskutere muligheter og løsninger, sier Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investinor.

Venturekonferansen går av stabelen 19. januar 2023 på ærverdige Britannia Hotel. Konferansen starter med lunsj og avsluttes med middag og underholdning, ispedd en solid porsjon faglig påfyll. Også i år inviterer NVCA og AdeB bransjens kvinner til nettverkstreff i advokatfirmaets lokaler som oppvarmning til Venturekonferansen (mer info under).

Investinor er arrangør sammen med Norwegian Venture Capital & Private Equity Association (NVCA), sponsorene Arntzen de Besche og Carnegie Investment Banksamt partneren NTNU School of Entrepreneurship.

– Vi ser et ekstra behov for å møtes og diskutere erfaringer og opplevelser når markedet er urolig. Derfor gleder vi oss veldig til å samle det norske VC-miljøet i Trondheim, til en dag fylt med høyaktuelt innhold fra interessante foredragsholdere, og ikke minst med nok av tid til å snakke med personer man vil bli enda bedre kjent med, sier Ellen Amalie Vold, administrerende direktør i Norsk Venturekapitalforening.


PÅMELDING HER


Ann-Tove Kongsnes, leder av programkomiteen, lover et solid program med bred faglig relevans.

Den tidligere toppsjefen i Oljefondet, Yngve Slyngstad, er en av innlederne på konferansen. Slyngstad var med på å bygge opp Oljefondet til 10.000 milliarder kroner før han gikk av leder i 2020. Nå er han i gang med å etablere venturekapitalselskapet Atoma Capital sammen med Aker-konsernet.

– Slyngstad uttalte nylig at han i sin nye jobb har enda større mulighet til å påvirke og endre verden enn som leder av Oljefondet. Jeg ser derfor spesielt frem til å høre hans tanker rundt det grønne skiftet og entreprenørskap, sier Kongsnes.

Hun trekker også frem to svenske innledere på årets program.

Agnes Svensson er Chief Impact Officer i VC-fondet Norrsken, som ble startet av Klarna-gründeren Niklas Adalberth i 2016. Fondet jakter ikke (bare) den neste enhjørningen, men (også) den neste «impact-enhjørningen» – et selskap med potensial til å forbedre hverdagen til én milliard mennesker.

Nora Bavey er grunnlegger av det banebrytende fondet Unconventional Ventures som investerer utelukkende i oppstartsbedrifter grunnlagt av «underrepresenterte» grupper. Bavey er tidligere kåret til årets investor i Sverige av den ledende svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Også sport står på programmet. Espen Agdestein, kjent som mangeårig manager til sjakkesset Magnus Carlsen og en av grunnleggerne a børsnoterte Play Magnus Group, møter Olav Aleksander Bu til samtale. Bu er en av arkitektene bak den norske triatlon-suksessen som har resultert i OL-gull og nye verdensrekorder. I tillegg til å være prestasjonscoach tilknyttet Olympiatoppen er Bu også gründer av oppstartsselskapet Entalpi AS.

– Det er mange likhetstrekk mellom sport og venturekapital. Både Agdestein og Bu vet hva som skal til for å lykkes på begge arenaer, og vi ser frem til å høre deres perspektiver, sier Kongsnes.


PÅMELDING HER


Kontakt oss