Water Linked får Equinor og Investinor på eiersiden

Publisert: 30.06.2020

Det trønderske oppstartsselskapet Water Linked vil bygge trådløse kommunikasjonsløsninger under vann. Selskapet planlegger å doble antall ansatte etter å ha fått Equinor og Investinor inn på eiersiden.

(Trondheim 30. juni 2020) Water Linked har den seneste tiden jaktet investorer som vil være med på å revolusjonere markedet for posisjonering og kommunikasjon under vann. Nå får de både Investinor og Equinor inn på eiersiden.

–Water Linked har en verdensledende teknologi som kommuniserer under vann med ekstrem nøyaktighet. Denne teknologien gjør Water Linked svært godt posisjonert for å bidra i utviklingen som skjer under havoverflaten, både innen mineralutvinning, mat- og energiproduksjon. Målet er å skape «Cisco under vann», og nå er vi enda bedre posisjonert for å lykkes med dette. Vi er svært fornøyde med at vi kan gå inn sammen med en så god medinvestor som Equinor, og bruke vår kapital og kompetanse til å skape morgendagens næringsliv, sier Otto Frøseth, investeringsdirektør i Investinor.

Water Linked ble startet for seks år siden med mål om å utvikle moderne teknologi for kommunikasjon under vann. Etter en utviklingsperiode fant man at det var mulig å oppnå langt bedre resultater enn daværende løsninger ved å utvikle en moderne dataplattform med kunstig intelligens. Resultatet er en produktportefølje for undervannsakustikk der Water Linked enkelt forklart lager løsninger for Wifi og GPS under vann.

– Equinor og Investinor har fulgt oss lenge og vi er fantastisk glade for at vi får med oss to av Norges mest solide og kompetente investorer. Vi planlegger å doble antall ansatte i løpet av året som kommer. Det er en stor styrke for oss når vi skal ut for å kapre de beste hodene til å utvikle selskapet videre, sier Oliver Skisland, administrerende direktør i Water Linked.

Det er i ferd med å skje en teknologirevolusjon under vann. Undervannsdronene er allerede konkurransedyktige på en del oppgaver, og oppgavene de kan utføre blir stadig flere. Disse produktene vil ha nytte av  Water Linkeds teknologi for å kunne kommunisere, måle posisjon og hastighet og navigere under vann. Mini-ROVer er Water Linkeds viktigste markedsområde for tiden. Samtidig ser selskapet også store muligheter i markeder som olje, gass og havbruk.

– Gode løsninger for kommunikasjon og posisjonering i havrommet er viktig for flere områder av Equinors virksomhet. Dette kan være både knyttet til undervannsdroner, drift av subsea-anlegg, havvind og kanskje også til transport av CO2, sier Marte Aurstad Aspnes fra Equinor Ventures.

Kontakt oss