Calliditas notert på Nasdaq-børsen i USA

Publisert: 05.06.2020

Investinors porteføljeselskap Calliditas Therapeutics ble i dag notert på Nasdaq-børsen i New York. I forbindelse med børsnoteringen ble det hentet inn 90 millioner dollar.

–  Dette er en merkedag for både for Calliditas og Investinor. Det er første gang et av våre selskaper tar hele reisen fra tidligfase til børsnotering i USA. Investinor og medinvestorene har vært tungt inne i Calliditas med både kapital og kompetanse siden 2013, og denne børsnoteringen bekrefter nok en gang den internasjonale interessen for selskapet,  sier investeringsdirektør Ann-Tove Kongsnes i Investinor.

Calliditas Therapeutics er et specialty pharma-selskap som reformulerer legemidler til behandling av pasienter med sjeldne sykdommer.  Selskapets første medisinkandidat, Nefecon, skal behandle pasienter med den inflammatoriske nyresykdommen IgA nefropati. Investeringen til Investinor ble gjort sammen med svenske Industrifonden og Bengt Julander, en av gründerne i selskapet.

– Under Renee Aguiar-Lucanders ledelse har Calliditas utviklet seg til å bli å bli en global aktør i sin nisje og selskapet har hatt en imponerende utvikling de seneste årene, sier Kongsnes.

Kontakt oss