Dele Health Tech henter 65 millioner kroner

Publisert: 28.12.2020

Investinor, Gunnar Evensen, familien Urbanski, Altitude Capital og MP Pensjon er blant aksjonærene som deltar i emisjonen til Dele Health Tech på 65 millioner kroner. Selskapet har en unik teknologi for å rapportere og forhindre fall blant eldre på omsorgsboliger, og nå skal det amerikanske markedet erobres.

– Vi har stor tro på selskapet og har fått med svært kompetente investorer med betydelig erfaring og stor løfteevne for de kommende årene. Investinor har en bred portefølje innen helseteknologi og vi ser frem til å bidra både med kapital, men også relevant innsikt og kompetanse sammen med våre partnere, sier Pål Breiland, Investment Manager hos Investinor.

Norsk selskap som har internasjonalisert direkte til USA

Dele Health Tech ble startet i Hallingdal i 2011 og het tidligere iGlobalTracking. Selskapet utvikler software som selges gjennom en SaaS-modell, der private eldresentre i USA er den største kundegruppen. Selskapet gjør i disse dager sin tredje installasjon i det amerikanske markedet, og gjør sine første installasjoner i Sverige på nyåret.

-Opptil 60 prosent av beboere på visse typer eldrehjem faller hvert år. Ofte blir de liggende lenge før de får hjelp, og da blir senskadene også mer alvorlige. Vår løsning installeres på rommene til de eldre og en radar varsler når de faller. Ved å kombinere datastrømmer fra fallradaren med andre digitale helsedata, jobber vi med maskinlæring for å predikere hvordan og hvorfor de eldre faller, og på den måten i større grad forhindre dette, sier Carine Zeier, CEO i Dele Health Tech og fortsetter

-Vår nyeste kunde i USA har totalt 3000 rom i sin portefølje av seniorboliger, og vi installerer nå først i 10 prosent av disse boligene. Vi har installasjonspartnere som hjelper oss med selve utrullingen, og vi kan derfor vokse raskere enn om vi skulle stått for det selv, sier Zeier.

Får inn nye spennende investorer

I emisjonen henter selskapet inn 65 millioner kroner. Mange av de eksisterende investorene er med på investorrunden, inkludert Investinor, Momentum, K4 Group, Hans Othar Blix, Northscaler og Hallingdal Kraftnett. I tillegg kommer Altitude Capital ved Grunde Eriksen, TTC Invest/Urbanski familien, MP Pensjon, tidligere adm.dir, i Get, Gunnar Evensen og Stratel ved Eline Lorentzen Ingstad inn på eiersiden.

– Vi har stor tro på selskapet og har fått med svært kompetente investorer med betydelig erfaring og stor løfteevne for de kommende årene. Investinor har en bred portefølje innen helseteknologi og vi ser frem til å bidra både med kapital, men også relevant innsikt og kompetanse sammen med våre partnere, sier Pål Breiland, Investment Manager hos Investinor.

Northscaler har vært aktive i Dele Health Tech siden 2018. I tillegg til å bidra med kapital, har de også vært operasjonelt aktive, spesifikt med å etablere verdikjede for distribusjon og support, bygge plattformen med utviklere i USA og rekruttering av den første selgeren og kunden der borte.

– Den private eldreomsorgsbransjen i USA er et gigantmarked under sterk utvikling, hvor den teknologiske utviklingen er kommet relativt kort. Dele Health Tech har inngått avtale med det største helsejournalsystemet i USA, og dette er en viktig døråpner til resten av markedet. Dele Health Tech fokuserer på et stort samfunnsmessig problem med fall blant eldre, og vi er glade for å kunne bidra til å digitalisere velferd, sier Gaute Engbakk i Northscaler.

Mulighet for børsnotering i 2021

Altitude Capital og den tidligere Arctic-megleren Grunde Eriksen er ny investor i denne runden.

– Selskapet har en unik skalerbar teknologi i et gigantisk marked. Vi ønsker å delta på en sterk vekstreise. Vi ser at en notering på Euronext Growth kan være en mulighet neste år, men samtidig er dette selskapet så godt finansiert med tunge investorer at andre alternativer er også mulig, sier Grunde Eriksen.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Carine Zeier, CEO i Dele Health Tech, tlf 45 50 69 01
Pål Breiland, Investment Manager, Investinor, tlf 95 97 59 55

Investinor har en bred portefølje innen helseteknologi og vi ser frem til å bidra både med kapital, men også relevant innsikt og kompetanse sammen med våre partnere, sier Pål Breiland, Investment Manager hos Investinor.

Kontakt oss