«En av våre» ble årets entreprenør

Publisert: 16.10.2015

Knut Sandven, som er gründer av Investinors tidligere porteføljeselskap GasSecure, ​ble kåret til Entrepreneur of the Year på Norwegian Venture Capital Awards 2015.

Norwegian Venture Capital Awards 2015 er bransjens egen hyllest til de beste prestasjonene i året som gikk, innen entreprenørskap og ventureinvesteringer.

Prisutdelingen fant sted i forbindelse med Norwegian Investment Forum i forskningsparken O​slotech 15. oktober.

Knut Sandven vant prisen for årets entreprenør i skarp konkurranse med Henrik Müller Hansen ​fra Gelato Group ​og Ivar Kroghrud fra Admincontrol.

Juryen begrunner prisutdelingen slik:

Knut Sandven er debutant, GasSecure var hans første forsøk som gründer. Han ledet selskapet hele veien, fra idé, til prototyputvikling, pilottesting, introduksjon i markedet og vellykket exit. Dette er ganske sjeldent; at en oppfinner også behersker den kommersielle fasen.

Underveis viste Knut Sandven og teamet hans også en sjeldent god evne til å nå de målene og milepælene selskapets styre hadde satt, samt til å bygge selskapet med nøktern pengebruk.

Til slutt var Knut Sandven med på å selge GasSecure til tyske Dräger Group, og dermed ga han investorene, Viking Venture, Proventure, Investinor og Sintef TTO god avkastning på sine investeringer i selskapet.

Sintef TTO vant prisen Investor of the Year for blant annet å ha vært med på to gode exits i 2015, Resman og GasSecure, samt å ha reist nytt fond med penger fra European Investment Bank i 2014.

Prisen Exit of the year gikk til Resman AS, som ble solgt for over milliard kroner tidligere i år. En av gründerne, ​Anne Dalager Dyrli, mottok prisen på vegne av de øvrige eierne som solgte seg ut: Verdane Capital, Statoil og SINTEF TTO.

Kontakt oss