ExproSoft selges til Peloton

Publisert: 07.05.2020

Teknologiselskapet ExproSoft, med hovedaksjonærer Investinor og Viking Venture III, selges til det kanadiske softwareselskapet Peloton.

– Vi er svært fornøyde med at vi lykkes med en transaksjon i dagens krevende marked. Til tross for både korona- og oljekrise, finner vi et godt hjem for selskapet og de ansatte. ExproSoft får en strategisk forankret eier, med kompetanse til å dra selskapet videre i neste fase av utviklingen. Uten vårt gode samarbeid med Viking Venture III ville ikke dette vært mulig, sier Investment Manager John-Arne Hørløck i Investinor.

ExproSoft ble etablert i 2000, og har utviklet seg til å bli et ledende selskap innen brønnsikkerhet og datamodellering. Selskapet har sitt utspring i Sintef-miljøet i Trondheim, og Investinor har vært aksjonær i selskapet siden 2010. Investinor og Viking Venture III har hatt en eierandel på 42,6 prosent hver i ExproSoft.

ExproSoft gjennomgikk en betydelig strategisk endring i 2014, der driften ble snudd fra konsulentvirksomhet til Software-as-a-Service (SaaS). Denne snuoperasjonen ble vellykket og har bidratt til vekst og lønnsom drift de senere årene.

– Exprosofts løsninger passer svært godt med de som tilbys av Peloton, og begge selskapene er eksponert mot de samme kundene. Det er derfor en god strategisk forankring og et godt fundament for videre utvikling av selskapet, sier Bernt Aksel Rasmussen, administrerende direktør i ExproSoft.

Peloton har vært i førersetet internasjonalt når det gjelder brønndata og visualisering i mer enn 25 år, og mer enn 500 olje og gass-selskaper verden over benytter seg av Pelotons teknologi. ExproSoft er verdensledende på programvare innenfor brønnsikkerhet, datamodellering og simulering.

– Vi er svært glade for denne muligheten. At transaksjonen har blitt gjennomført midt under Covid-19-krisen viser hvilken evne begge selskapene har til å se nye muligheter, selv i vanskelige tider. Nå ser vi frem til å utvikle ExproSoft videre, og vokse i både inntekter og antall medarbeidere, sier administrerende direktør Glen Gray i Peloton.

***

For ytterligere kommentarer, kontakt:

Bernt Aksel Rasmussen, CEO, Exprosoft, bernt.rasmussen@exprosoft.com

John-Arne Hørløck, Investment Manager, Investinor, john-arne.horlock@investinor.no

John-Arne Hørløck

Kontakt oss