Water Linked får NATO-støtte

Publisert: 30.11.2023

Investinors porteføljebedrift Water Linked er tatt opp i Natos prestisjefylte akseleratorprogram DIANA.

Det trønderske vekstselskapet er et av 30 utvalgte selskaper som ble valgt i konkurranse med 1300 søkere fra hele forsvarsalliansen.

– Vi er svært stolte av å bli en del av dette prestisjefylte utviklingsprogrammet, sier Oliver Skisland, administrerende direktør i Water Linked (lenke).

Selskapet mottar drøyt en million kroner i støtte til teknologiutvikling, sammen med verdifull rådgivning og markedsadgang for videre utvikling.

– Dette gir oss en unik mulighet til å samarbeide med internasjonale bransjeeksperter, og vi får muligheten til å videreutvikle vår teknologi i et globalt perspektiv. Dessuten gir det anledning til å vise frem vår teknologi for et stort marked i sterk vekst, legger han til.

Nytt program for disruptive teknologier

DIANA står for Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic, og er et initiativ der samtlige NATO-land deltar (les mer her).

Hensikten er å støtte disruptive teknologier med stort potensial for anvendelse både kommersielt og innen forsvarssektoren.

2024 vil bli det første året programmet gjennomføres, med fokus på teknologi som kan bidra til å løse tre av NATOs aller viktigste utfordringer: undervannsovervåkning, motstandsdyktige energisystemer og sikker informasjonsdeling.

Kommunikasjon under vann

Water Linked ble etablert for ti år siden med formål om å utvikle avansert teknologi for navigasjon og kommunikasjon under vann.

Siden Equinor og Investinor gikk inn som investorer i 2020, har selskapet hatt sterk vekst. Største eiere i Water Linked er Investinor (26 %), Equinor Ventures (24 %) og grunnlegger Torgeir Trøite (21 %).

– Water Linked har en unik og verdensledende teknologi for kommunikasjon og navigasjon under vann med ekstrem nøyaktighet. Denne teknologien gjør Water Linked svært godt posisjonert for å bidra til utviklingen av autonome undervannsfarkoster til bruk i en rekke ulike applikasjoner som overvåkning, inspeksjoner og akvakultur. Vårt mål er å bidra til å skape et robust høyteknologisk industriselskap, og med deltakelsen i Nato DIANA er vi et skritt nærmere å lykkes med dette, sier Otto Frøseth, investeringsdirektør i Investinor og styremedlem i Water Linked.

Les mer om investeringen i Water Linked her!

Dette er DIANA-programmet:

Vil du vite mer om Investinors nyskapende porteføljebedrifter? Vi har selskaper i alle faser fra presåkorn- til ekspansjonsfasen. Hele oversikten finner du her.

Water Linked er godt posisjonert for å bidra til utviklingen av autonome undervannsfarkoster til bruk i en rekke ulike applikasjoner som overvåkning, inspeksjoner og akvakultur. Foto: Water Linked

- Water Linked har en unik og verdensledende teknologi for kommunikasjon og navigasjon under vann med ekstrem nøyaktighet, sier Otto Frøseth, investeringsdirektør i Investinor og styremedlem i Water Linked.

Kontakt oss